Věnečky s postupem
Potřebné ingredience
TĚSTO -1/4 l vody, 10 dkg sádla, 20dkg hladké mouky,špetka soli, 5 celých vajec KRÉM-1/2 l mléka, 2-3 žloutky,15 dkg cukru krystal nebo krupice, 8dkg hladké mouky, 125 g másla
Postup přípravy
KRÉM:
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, žloutky,mouku. Rozšleháme a uvaříme hustou kaši,kterou po vychladnutí přimícháme do rozetřeného másla.Můžeme dochutit rumem. Z jedné dávky máme tak 40-50 věnečků zaleží jak kdo si je udělá velké.
Hotové odpalované těsto,které se teď nechá vychladit.
Do vychladlého těsta přidáme vajíčka.
Začneme šlehat.
Vyšlehaly jsme do tuha.
Naplníme do pytlíku a na plech tvoříme věnečky vždy obtočíme dvakrát .
Hotovo a dáme péct.
Upečeno.
KRÉM-vaříme kaši.
Uvařená hustá kaše.
Do rozšlehaného másla přidáme vychladlou kaši.
Vyšleháme a můžeme dochutit rumem (malá lžička)
Věnečky rozkrojíme.
Plníme krémem
Máme hotovo.Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé