(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
Úžasná pomerančová-citronová bábovka bez tuku :O))
Potřebné ingredience
5 vajec
20 dkg cukru krupice
1-2 pomeranče(nebo citrony)(štáva i nastrouhaná kůra)
20dkg HL.mouky
1pudinkový prášek
půl prášku do pečiva
půl sklenice vody
Postup přípravy
V receptech jsem našla tuto bábovku,vyzkoušela a hned jsme si ji zamilovali,je štavnatá a úžasně voní :O))) Tak vám ji píši třeba zachutná i vám.
Ušleháme žloutky s cukrem,přidáme pomerančovou štávu i s nastrouhanou kůrou.Po vyšlehání přidáme mouku,PR DO PEČ,pudinkový prášek, vodu.Nakonec vmícháme bílky (předem ušlehané).Pečeme v předem vyhřáté troubě já mám horkovzdušnou a peču na 150 °c-170°c.Přeji dobrou chutˇ :O))
Ušleháme žloutky s cukrem,přidáme pomerančovou štávu i s nastrouhanou kůrou.Po vyšlehání přidáme mouku,PR DO PEČ,pudinkový prášek, vodu.Nakonec vmícháme bílky (předem ušlehané).Pečeme v předem vyhřáté troubě já mám horkovzdušnou a peču na 150 °c-170°c.Přeji dobrou chutˇ :O))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
1. 5. 2015, 14:56
Kristýnka 2005
(upraveno)
1. 5. 2015, 14:16
Já ji pekla dnes,chuťově je dobrá,ale na nás moc dusivá,musíme ji zapíjet.
Slunečnice
(upraveno)
19. 2. 2014, 13:58
Vyzkoušela jsem a nechutnalo, vadila nám chuť toh pudingu, který si při pečení tak nějak sedl dolů, a udělal gumovou hmotu, vršek byl dobrý. škoda
Honzulka
(upraveno)
24. 5. 2013, 11:54
Vyzkoušela jsem a taky si ukládám.. Bála jsem se aby tedy nebyla suchá jak zde někdo psal,tak jsem přidala cca 2 lžíce oleje a snědla se rychlostí blesku..
100ml
(upraveno)
9. 1. 2013, 21:18
Dnes jsem pekla vaši buchtu a je vynikajici ,ani jsem nemusela davat vodu a polila jsem ji pomerančovou polevou, dekuji za recept Jana (Y ) ,a myslim si ze by byl dobry i jako korpus skusim ho pristi sobotu na ovocny dort,manzel ma narozeniny pak vam pisnu a vyfotim,Jana
CokeLady
(upraveno)
9. 1. 2013, 10:22
Tak u nás teda úplně bez úspěchu, manžel jí nechce vůbec a mně taky nechutná, asi polovinu jsem vyhodila. Je v ní hodně cítit ten pudinkový prášek a je dusivá. Už určitě péct nebudu, ale ráda jsem zkusila
novackova
(upraveno)
2. 2. 2012, 15:28
jdu na ní
novackova
(upraveno)
10. 2. 2012, 21:29
@novackova
Tak mohu doporučit.Dělala jsem z citronu a je super .Nadýchaná jako peříčko. Lehounká a moc dobrá a už není . .Moc děkuji za recept.
sarrrkka
(upraveno)
2. 2. 2012, 13:16
Tak jsem ji ted zkusila a moc mi chutná,dělala jsem z pomerančů,tak doufám,že bude i chutnat synovi a příteli
Stehla
(upraveno)
15. 1. 2012, 20:32
Taky jsem vyzkoušela a opravdu výborný "dort", dala jsem do dortové formy, navrch pomerančovou polevu a nazdobila kolečky čerstvých pomerančů, tak to skoro byl ) Vůbec ne suché těsto, krásně voňavé a vláčné, příště zkusím ten citronový
koblizecek
(upraveno)
15. 1. 2012, 17:24
A kde je nejaky tuk?To musi byt hrozne suche.
dastinek
(upraveno)
15. 1. 2012, 16:36
Mila Luci, buchta je naprosto dokonala dnes jsme udelala a do hodiny byla pryc je to opravdu jako babeta mnam manam
milaz
(upraveno)
20. 2. 2011, 15:40
je super příště dám o něco méně cukru , je mňamózní
javer
(upraveno)
19. 5. 2010, 19:51
naprosto uzasna,delala jsem ji na plech s citr.pudinkem a citronkama,skoro nestacila vychladnou a uz je pulka pryc
karmala
(upraveno)
4. 8. 2009, 23:00
JE PERFEKTNÍ , vyzkoušejte z limetek taky bezva
Bona1
(upraveno)
8. 6. 2009, 12:25
musím se přidat ke kladným komentářům tato bábovka je opravdu moooc dobrá děkuji za inspiraci
Šmoulinka
(upraveno)
5. 5. 2009, 11:16
Tak už jsem pekla dvakrát.Poprvé s pomerančem a vanilkovým pudinkem a trošku mi to připomělo Babetu jak bývala v té hliníkové vaničce.Tak jsem vyzkoušela s citrónem a pudinkem lemon a je to přesně ono.Kdo pamatuje Babetu,určitě vyzkoušejte.Ale ochutnejte co nejrychleji,protože rychle mizí. Děkuji za recept.
jančovička
(upraveno)
17. 4. 2009, 19:48
tak jsem ji dnes taky vyzkoušela, voněla náramně, ale asi budu jediná, ale chuťově mě teda moc nenadchla
Pivka
(upraveno)
11. 4. 2009, 18:15
Také jsem dneska vyzkoušela. Chuť má úžasnou, ale také ji mám gumovou. Někde asi soudruzi z NDR udělali chybu. Dala jsem tam 2 citrony, takže množstvím šťávy to nebude. Ale nevadí, chuťově je vynikající a na výstavu s ní nikam nepůjdu, neboť mizí před očima. Díky za receptík.
7.8
(upraveno)
14. 4. 2009, 16:43
@Pivka
Sory že zkáču do diskuze,ale není to horkovzduhem?? Mamča v něm peče jen maso . Buchty prý vysušuje. Já nevím já na něm peču vše a
LUCYSEK
(upraveno)
14. 4. 2009, 11:19
@Pivka
Holky nevěšte hlavu příště bude daleko lepší...... uvidíte
ivča176
(upraveno)
10. 4. 2009, 21:56
Luci tak dnes jsem pekla musím říct,že to vonělo nádherně při pečení ale nevím,jestli to tak má být,ale já ji měla takovou jakoby gumovou ale nevadí,manžel prohlásil,že je to nejlepší bábovka,jakou jsem kdy dělala
LUCYSEK
(upraveno)
11. 4. 2009, 10:33
@ivča176
Tak to se mi Ivi stalo jednou a to když jsem dala místo dvou citronu tři (na manželovo přání).Byla bábovka malinko tužší,ale jak říkal manža je ještě lepší
shuli
(upraveno)
10. 4. 2009, 17:03
Tak Luci chutově výbornááá,jen nevím kde jsem udělala chybu -je hrooozně suchá.Bez čaje mi nejde ani spolknout. Kačka
LUCYSEK
(upraveno)
10. 4. 2009, 19:09
@shuli
Tak to je divný Kači to se mi ještě nestalo.A dala jste dva pomeranče,teda kůru i št'ávu z nich? Já ji mám většinou hodně št'avnatou a von'avou.
shuli
(upraveno)
10. 4. 2009, 21:13
@LUCYSEK
Dala jsem dva mega pomeranče i s kůrou a pudink jsem měla jen mandlový,ale tím to asi nebude. No neva chutná výborně -třeba se příště povede líp.Máte jí také dost tekutou když jí dáváte do formy??