(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Skvělý maminčin povidlový koláč
Potřebné ingredience
Množství na koláčovou formu o průměru 30 cm: 25 dkg polohrubé mouky, 1 dkg droždí, cca 1-2 dl mléka, 5 dkg másla, 3 dkg cukru, 1 žloutek (na velký plech dvojnásobné množství)
Postup přípravy
Z droždí, teplého mléka a trošky cukru uděláme kvásek. Až vzejde, přidáme ostatní suroviny (máslo rozpuštěné a vychladlé), mléko doplňujeme dle tuhosti těsta, vypracujeme těsto a dáme cca na 1 hod. kynout. Po vykynutí roztáhneme do vymazané a vysypané formy, natřeme povidlím a posypeme drobenkou ( máslo, hl. mouka, moučkový cukr). Dáme do dobře vyhřáté trouby a upečeme při cca 170 C. A pak už jen vydržet, až vychladne.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lusiena
(upraveno)
4. 9. 2013, 10:00
Vynikající ,peču už po několikáté a pokáždé má úspěch.
lmeli
(upraveno)
23. 10. 2011, 18:15
Přímo vynikající, téměř nestihl ani vychladnout!
Ilonáček
(upraveno)
21. 3. 2009, 23:43