Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Topinky pro 4 osoby

0.0
Topinky  pro 4 osoby

Potřebné ingredience

Suroviny:
30-40 dkg libového masa (vepřová kýta, kotleta nebo drůbeží)
3 větší cibule
1 větší paprika (1/2 do jídla, 1/2 na ozdobu)
4 rajčata (3 do jídla, 1 na ozdobu)
5 stroužků česneku (2 do jídla, 3 na topinky)
Solamyl
kečup ostrý
čili omáčka
sůl
sojová omáčka
trochu gril. koření
chléb
olej
1 láhev dobrého červeného vína na zapití

Postup přípravy

Postup:
Příprava:
Ve woku rozpálíme olej a vložíme na nudličky nakrájené maso a na plátky pokrájené 2 stroužky česneku, necháme asi 2 minuty osmahnout, přidáme lžíci až 2 (dle chuti) sojové omáčky, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 kávové lžičky soli (raději méně, protože kečup a sojová omáčka jsou také slané) a na slabé plátky na kroužky nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme nakrájenou na proužky papriku, rajčata, asi tak 1dcl ostrého kečupu (může být více) a trochu čili omáčky (dle oplechování naší ústní dutiny). Přidáme 1 až 1a 1/2 lžičky Solamylu (na zahuštění) povaříme další 2 minuty, aby paprika trochu změkla. Pak už jen ochutnáme a dle chuti a hustoty přidáme kečup, sůl nebo trochu čili. Wok odstavíme z ohně a přikryjeme poklicí. Rozpálíme olej a osmažíme tak 8 topinek, natřeme česnekem, obložíme směsí, zasypeme roztrouhaným sýrem a ozdobíme proužkem papriky a kolečkem rajčete.
Z této směsi po přidání čalamády, trochu sladké sojové omáčky nebo cukru a 2 lžiček hořčice, vznikne domácí "katův šleh" a lze podávat s hranolky
Přejeme dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie