Bábovka s letokruhy
Potřebné ingredience
Forma na pečení BEZ STŘEDOVÉHO KOMÍNKU NEBO DORTOVÁ FORMA , bábovkové těsto světlé a tmavé, recept na těsto mám v Receptech. Dávám ho pro jistotu ještě i tady. POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, hrnek mléka, 3 vejce, 1 / 2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla,vanilkový cukr, prášek do pečiva, kakao. Máslo nebo sádlo na vymazání formy, polohrubá mouka nebo jemná strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY Do nádoby naleju mléko a olej, přidám cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehačem rozšlehám. Prášek do pečiva mám zamíchaný v mouce . Mouku postupně zašlehám do tekuté směsi, těsto rozdělím na dvě části, jednu část obarvím kakaem + trošku mléka.
Postup přípravy
1. vrstva = Začnu třeba světlým těstem. Doprostřed formy , na dno formy naleju světlé těsto
2. vrstva = na to světlé těsto opět doprostřed formy do jednoho místa naleju tmavé těsto,aby se to tmavé těsto rozlilo do kruhu, ale nesmí se rozlít až po okraj formy. Po okraj formy je rozlíté jen to první - světlé těsto a udělá kolem okraje formy první letorost - světlý kroužek kolem tmavého kruhu
3. vrstva = do středu kruhu tmavého těsta naleju světlé těsto, ( takže mi to udělá od okraje formy = 1. SVĚTLÝ KROUŽEK , 2.TMAVÝ KROUŽEK A třetí vrstva je SVĚTLÝ KRUH )
4. do světlého kruhu naleju tmavé těsto a tak stále pokračuju do spotřebování obou těst.
V dortové formě vzniknou svislé vrstvy , forma kytička má vypouklý střed, a proto ty vrstvy jsou zakřivené.
Těsta jsou nalité do formy.
Upečená bábovka v řezu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé