Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Extra rychlý koláč z jahodového kompotu od Bernardynky - bez vajec a mléka!!!!

0.0
Extra rychlý koláč z jahodového kompotu od Bernardynky - bez vajec a mléka!!!!

Potřebné ingredience

14 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 5 lžic oleje, jahodový kompot a další ovoce, které na koláči chceme mít

Postup přípravy

Je to fakt rychlovka! Koláč peču už léta a recept mám od manželky mého taťky. Bohužel jsme teď na bezmléčné dietě, tak jsem to musela upravit a světe div se, je to naprosto skvělý, nepoznala bych, že tam není ani mléko ani vejce (v orig.receptu je 1vejce a 1/4l mleka)! :-)) Receptík se může hodit i pro nedietáře - když se k vám chystá nečekaná návštěva, chcete něco upéct a najednou zjistíte, že vejce i mlíko došly :)))
Pridala jsem i fotky postupu :)

Smícháme mouku, cukry a prášek do pečiva, přilijeme olej a šťávu z jahodového kompotu (dělala jsem z toho klasického 425ml kompotu). Nalijeme na moukou vysypaný plech, poskládáme ovoce (já dala pokrájené jahody a oloupanou hrušku na kostičky) a dáme péct. Až to začne vonět, tak do toho píchneme, jestli už je hotovo (peče se cca 20 minut).
Dobrou chuť! :-)

Vypadá to, že je toho málo, ale je to tak v pořádku.

Těsto jsem lžící trošičku roztáhla a poskládala hrušky a jahody.

Po cca 20 minutách :-)

A uvnitř ;)
těsto je takové růžovoučké díky tomu kompotu a koláč je opravdu výbornej! :-)
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leydy 17. 5. 2012, 16:51
Dnes jsem vyzkoušela.Manželova reakce byla:"Buchta bez vajec?Jaké to může být bléé".A teď?Už sám snědl půlku plechu (radost).Je fakt moc dobrá,taková vláčná,nic suchého. (Y) (Y)Děkuji za super recept (clamp) (clamp) Lenka
ogei 24. 3. 2011, 20:33
bomba,moc nám chutná (Y) (Y) (Y)
mktka 4. 7. 2010, 21:26
Opravdu vynikající!!! MŇAM!!! Děkuju za recept! Dneska jsem ho zkusila a rozhodně budu dělat častěji. Místo jahodového jsem dala ananasový kompot, no nemělo to chybu! (Y) (Y) (Y)
famfulka 26. 7. 2009, 9:48
zdravím ,tak to je super vypadá krásně taky zkusím pěkná rychlovečka super (Y) (hello)
Alenkabe 26. 7. 2009, 8:54
Chutnal všem,i manžel byl spokojený (Y)
romanareh 28. 3. 2009, 12:18
dobrý den klári (C) tak ted jsem dodělala vaši buchtu (jidlo) a je fakt super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jen jsem tam dala to vejce i mléko a přidala malinko mouky (zajic) (zajic) (zajic) a je to fakt úúúžasnáá ;-) neni vůbec suchá jako jiné buchty a určitě ji budu dělat časněji (H) (H) (H) dnes byla jahodo-borůvková :-) příště zase změna ;-) ségra i mamka už si vzali receptík :-D (H) tak děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
Bernardynka 10. 4. 2009, 10:39
@romanareh Jeeeee, to mam velikaaaanskou radost, ze chutna!!! :-) Tuhle jsem ji donesla na babinec a holky na to: jeee, bublanina :-DDD a neverily, ze v tom neni ani mliko ani vejce, takze i bez toho to je fakt mnamka ;) Dneska jsem ji delala opet (jedeme k rodicum) a take s jahodama a boruvkama (jidlo) :) Krasne Velikonoce! (velikonoce7)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie