Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

můj třetí potahovaný...a na dlouhou dobu poslední...:-)) Adélce k narozeninám...

0.0
můj třetí potahovaný...a na dlouhou dobu poslední...:-)) Adélce k narozeninám...

Potřebné ingredience

Bábovka: 2 vejce, hrnek práškového cukru a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme půl hrnku oleje a půl hrnku mléka. Do směsi opatrně vmícháme hrnek hladké mouky a hrnek polohrubé mouky s prdopečem. Oddělíme si trochu těsta na obarvení kakaem. Do zbylého těsta velice opatrně vmícháme sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy si naliju vrstvu bílého těsta, potom kakaové (špejlí udělám kolem dokola krucánky, aby byla mramorová) a navrch zase světlé těsto. Nejprve peču na 180 st. a potom stáhnu na 150 st., aby nepraskla. Ale každý má svůj styl pečení bábovky :-)
Jinak když to peču jako klasickou bábovku, tak po mléku přidávám do směsi ještě rozinky, nasekané ořechy, nasekanou čokoládu,.....
Krém: Vyšlehám si máslo s 10 dkg cukru a vanilkovým cukrem. Poté pomalu přidávám vychladlý puding (který jsem si uvařila ze 2 dcl mléka a půl pudingového prášku) a jeden rozkrájený banán. Důkladně vyšleháme.
Na potažení je použitá marcipánová hmota ze salka (recept z MMB, marcipán bez vážení).

Postup přípravy

Upečenou bábovku jsem rozkrojila cca v půlce. Naplnila krémem, přiklopila a pomazala celou bábovku. Dala jsem ji vychladit do lednice. Původně jsem myslela, že jí nazdobím až druhý den, ale nedalo mi to :-))
Vyválela jsem si placku, která mi nevyšla na celou bábovku, proto ten růžový trojúhelník vepředu. Ale nakonec našel uplatnění na číslíčko :-)
Do díry, kde je panenka jsem nacpala odřezky marcipánu, aby panenka stála, kde má a nehýbala se. No a zbytek zdobení jsou koupené kytičky a srdíčka ve skleničce.
Jo a kytičky na korzetu má proto, že se mi to přes prsa nějak protrhávalo pořád, tak jsem to vyřešila takhle :-)))
Je to moje první panenka, tak není úplně dokonalá, ale myslím, že naše zlatíčko bude i tak nadšené :-)) A trošku se bojím, že ho nebude chtít rozkrájet :-)

pohled zezadu...

a hvězdička ve vlasech...:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivushkak 20. 3. 2009, 14:40
Moooc pěkná panenka, Mirko (X) |:o) |:o) a s tím maskováním jsi to vyřešila perfektně (I) (clamp)
Zrušený účet 20. 3. 2009, 13:02
Krááááásnááá panenka (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie