mléčná marcipánová hmota
Potřebné ingredience
100g cukr moučka, 50g polotučné sušené mléko, mandlové (rumové, kokosové) aroma, trošku vody
Postup přípravy
Barvím potravinářskýma barvama. Které i s aromatem koupíte v drogerii nebo i v supermarketech (najdete u pudingů, prášků do pečiva atd., nebo vám šikovná prodavačka poradí kde hledat :-)) Hnědá barva je nejlepší po přidání kakaa - dodá marcipánu skvělou chuť. Při vyvalování podsypávejte Solamylem nebo kterýmkoli jiným "jedlým" škrobem (přebytečný potom ometete). Pečení ZDAR!
P.S: další moje dortíky s tímto marcipánem najdete u mě v albíčku (třeba vás inspirují)
K množství marcipánu (akorát místo fondánu použijete marcipán) :
http://www.wilton.cz/fondanPokrocile.php?nazev=fondan
+ v pravo v menu na téhle stánce najdete odkazy, které Vás také jistě inspirují :-)
Růžičky: kuličky z marcipámu
krouživým pohybem naolejované lžičky uděláme kolečko s hrubším středem a tenkými okraji
podkrojíme z pracovní plochy
první okvětní lístek stočíme do ruličky
Přidáváme postupně další okvětní lístky
a další
až je růže skoro hotová
uřežeme, takto děláme růže dle potřeby menší, větší, nebo jenom poupata - ty dělám ze 3 lístků...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé