Rychlé ořechové laskonky
![Rychlé ořechové laskonky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090319/20/j42042.jpg)
Potřebné ingredience
CESTO: 3 bielka, 280g pr.cukru, 80g ml.vlašských orechov, 70g strúhanky, KRÉM: 140g masla, 140g pr.cukru, 1 žĺtok, 30g ml.vlašských orechov, 30g ml.lieskových orieškov
Postup přípravy
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50451.jpg)
šľahanie bielok do tuha, spolu s cukrom
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50452.jpg)
pridanie orechov
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50454.jpg)
pridanie strúhanky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50456.jpg)
opatrné ale dôkladné zamiešanie
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50457.jpg)
kladenie laskoniek podľa formy, laskonky som robila len druhý krát, tak tie tvary nič-moc, jedny hrubšie iné tenšie, ale chutné boli aj tak:o)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50458.jpg)
pečenie, horúce ich nehýbte, aby sa nepolámali, až keď trochu vychladnú, podoberte ich lopatkou a tak s nimi manipulujte, po úplnom vychladnutí už nebezpečenstvo polámania až tak nehrozí
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50459.jpg)
upečené, niektoré sa mi polepili spolu, cesta je lepšie dať menej aby neboli moc hrubé, najviac 0,5cm , bo pečením ešte narastú
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50460.jpg)
vyšľahané maslo s cukrom a žĺtkom, ja som tam prskla aj trošku rumu:o) a pridanie orechov, ja som lieskové nemala, tak boli len vlašské 60g
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50461.jpg)
polovičku laskoniek natrieme krémom, mimochodom je veľmi dobrý, a druhou polovicou laskoniek spojíme, krému je tak akurát, z tejto dávky výjdu dva plechy laskoniek
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50462.jpg)
hotová laskonka:o)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50463.jpg)
dokopy ich bolo 15-16 kúskov klasickej veľkosti,(pre niekoho málo, pre druhého akurát) ale dajú sa samozrejme urobiť aj malé a potom ich bude viac a menšie a njlepšie ako som písala vyššie, po odležaní na druhý deń sú mäkké a na povrchu chrumkavé
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090319/20/k50464.jpg)
dobrú chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé