BRAMBOROVÁ PAŠTIKA S UZENÝM MASEM
Potřebné ingredience
1,5 kg brambor, cibule, 2 plátky uzeného masa, 10 dkg Anglické, tvrdý sýr na posypání (nahrubo nastrouhaný), smetana ke šlehání, 4 vejce, sůl, majoránka, muškátový oříšek; na vysypání formy: sádlo, mouka
Postup přípravy
Brambory uvaříme,rozmačkáme a rozdělíme na dvě poloviny. Do sádlem vymazané a moukou vysypané formy (hřbet) dáme jednu polovinu brambor, na to na cibulce osmažené ,na kostky nakrájené uzené maso... poklademe Anglickou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Smícháme smetanu s vejci a vše tímto polijeme. Posypeme sýrem, okořeníme a pečeme asi 1 hod. (150°C). Je možno jíst za tepla nebo dát zatuhnout do lednice.
DOBROU CHUŤ!!!
DOBROU CHUŤ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé