Brambory na paprice
Potřebné ingredience
700 g oloupaných brambor,
2 lžíce rostlinného oleje,
1 středně velká cibule nakrájená na kolečka,
1 lžička sladké papriky,
300 ml kuřecího vývaru,
½ lžičky kmínu,
1 velké nakrájené rajče spařené vroucí vodou,
3 lžíce kysané smetany,
pepř,
sůl
Postup přípravy
• Brambory vaříme v osolené vodě jen asi 7 minut, než začnou měknout. Scedíme je a nakrájíme na 5 mm
plátky.
• Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Při střední teplotě smažíme asi 4 minuty cibuli dorůžova. Přidáme papriku,
kuřecí vývar, kmín, rajče a pepř. Dobře zamícháme a přidáme brambory.
• Přivedeme k varu. Přikryjeme a dusíme 20 – 25 minut. Brambory by měly absorbovat většinu tekutiny.
• Navrch nalijeme kysanou smetanu a necháme prohřát. Přeložíme na předehřátou servírovací mísu. Na
ozdobu poprášíme paprikou.
plátky.
• Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Při střední teplotě smažíme asi 4 minuty cibuli dorůžova. Přidáme papriku,
kuřecí vývar, kmín, rajče a pepř. Dobře zamícháme a přidáme brambory.
• Přivedeme k varu. Přikryjeme a dusíme 20 – 25 minut. Brambory by měly absorbovat většinu tekutiny.
• Navrch nalijeme kysanou smetanu a necháme prohřát. Přeložíme na předehřátou servírovací mísu. Na
ozdobu poprášíme paprikou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé