(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pikantní játra
Potřebné ingredience
kuřecí játra, paprika, cibule, česnek, kečup, pórek, smetana, vegeta, sójová omáčka, sůl, pepř, koření
Postup přípravy
• Na pánvi prudce opečeme játra, osolíme, popepříme, přidáme asi lžíci sójové omáčky, dle chuti jiná koření
(čína, chilli, kari).
• Přidáme nakrájenou papriku červenou, zelenou či žlutou (alespoň 2 druhy pro pestrost), na kolečka
pokrájenou větší cibuli a pár stroužků česneku (na plátky). Po pár minutách míchání (než je paprika
měkká) přidáme ostrý nebo jemný kečup a necháme chvilku povařit. Pak přilijeme smetanu a dochutíme
vegetou. Před koncem vaření přidáme pórek nakrájený na kolečka.
• Podáváme s hranolky, rýží nebo vařenými brambory.
Tip: Játru můžeme nahradit kuřecími prsíčky.
(čína, chilli, kari).
• Přidáme nakrájenou papriku červenou, zelenou či žlutou (alespoň 2 druhy pro pestrost), na kolečka
pokrájenou větší cibuli a pár stroužků česneku (na plátky). Po pár minutách míchání (než je paprika
měkká) přidáme ostrý nebo jemný kečup a necháme chvilku povařit. Pak přilijeme smetanu a dochutíme
vegetou. Před koncem vaření přidáme pórek nakrájený na kolečka.
• Podáváme s hranolky, rýží nebo vařenými brambory.
Tip: Játru můžeme nahradit kuřecími prsíčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé