Prázdninové řezy
Potřebné ingredience
Suroviny
Těsto č. 1 250 g hladké mouky 100 g másla, 1 dl mléka 50 g práškového cukru 40 g kakaa 1/2 pr. do peč
Těsto č. 2 90 g práškového cukru 90 g hrubé mouky, 4 vejce
Krém: 5 dl mléka 100 g výběrové mouky 200 g másla, 1 dl silnékávy 200 g práškového cukru 1 vanilínový cukr 1 lžíce tuzemského rumu
Postup přípravy
Pracovní postup
Ze surovín vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovejce a upečeme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme džemem a polovicí krému. Něj položíme piškotové těsto, natřeme zbylým krémem a zakryjeme druhým tmavým plátem. Pokapeme ho kávou smíchanou s rrumom. Celý povrch polejeme čokoládoveu polevou.
Ze surovín vypracujeme tmavé těsto, rozdělíme ho na dvě polovejce a upečeme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Promícháme a upečeme ve vyhřáté troubě. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme máslo utřené s cukrem a dobře vyšleháme. Plát tmavého těsta natřeme džemem a polovicí krému. Něj položíme piškotové těsto, natřeme zbylým krémem a zakryjeme druhým tmavým plátem. Pokapeme ho kávou smíchanou s rrumom. Celý povrch polejeme čokoládoveu polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé