Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Výborná fazolová polévka-jednoduchá!!!

0.0
Výborná fazolová polévka-jednoduchá!!!

Potřebné ingredience

1 konzerva fazolý bílých nebo červených(ve slaném nálevu),máslo,hladká mouka,1kostka zeleninového bujónu,1stroužek česneku,sůl,Provensálské koření,trochu mléka,1větší mrkev.

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce uděláme z másla a mouky jíšku,zalejeme vodou a přidáme dobře opláchnuté
fazole.Očistíme mrkev a nahrubo nastrouháme do polévky,přidáme rozdrobený zel.bujón a prolisovaný česnek a trochu Provensálského koření,povaříme asi 20min.,před dovařením zjemníme trochou mléka a podle chuti dosolíme.Podáváme s kostičkami opečené housky nebo opečeného toastu nakrájeného na
kostičky! Přeji dobrou chuť!!! Slávka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Martina 11 12. 12. 2007, 10:36
Jdu jí uvařit k obědu (clamp) (clamp) (clamp)
Hanulinka 6. 11. 2007, 12:08
Je vážně výborná, jen jsem zrovna doma neměla mrkev, tak jsem uvařila a rozmixovala brokolici. (pl) Díky za receptík (Y) (Y) (Y)
regča 1. 8. 2007, 12:32
Dnes jsme si uvařili vaší polévku a musím pochválit |:o) |:o) |:o) Je fakt rychlá ,výborná a sytá,prostě mňamka (PL) (PL) (PL) Už je v mých oblíbených,díky (F) (F) (F)
hheellaa 31. 3. 2007, 11:45
Slávko, tak jsme po o (PL) Taťka a Julinka jsou polévkoví a tohle je příjemná změna - muž dělá fazolovou klasiku s klobásou a nahusto :-( a já "slovenskou" nezahuštěnou s domácími flíčky, kterou miluju, ale ne vždy se mi chce do flíčků a kupované nerada +o(. Tohle je příjemný kompromis a to i přesto, že jsem si teprve teď všimla, že jsem zapoměla na česnek *-) Přesto jsme s Julkou zbaštily každá dva talíře ;-) a pekelně se nadlábly (Y) (clamp) Doufám, že táta večer taky ocení :-$ Každopádně od nás "ženských" máte (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) P.S. Neuměla jsem si představit chuť s tím kořením, ale byla jsem moc mile překvapená :-) Díky (F) Helena a Julinka
klara4121 27. 3. 2007, 23:31
Slávko, je to fakt mňamka (PL) a zvládne to opravdu každý (clamp) (clamp) (clamp) Klára
Jitule64 25. 3. 2007, 16:24
Taky určitě vyzkouším. Fazolovou miluju! Ale vždycky jsem si ji dala někde v bufáči (tam mají taaaak vynikající), protože si ji doma neumím uvařit. Pak napíšu, jak chutnala.
KYSINA 25. 3. 2007, 16:13
(Y)určitě vyzkoušejte (Y) (Y) (Y)je chutná a vydatná (L)Slávka (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie