(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )
Potřebné ingredience
Půl střední hlávky, čerstvého červeného zelí, máslo, cibuli, hnědý cukr, ale může být krystal, šťáva z jednoho citrónu a 2 jablka oloupaná, na plátky nakrájená.
Postup přípravy
Odstraníme košťál a tvrdší z listu a nakrájíme zelí. Dáme ho chvilinku orestovat, podusit na kousek másla ( ne olej ), Přidáme nastrouhanou větší cibuli ( opravdu nastrouhat, žádné krájení ), cukr, šťávu z jednoho citrónu a na plátky nakrájená jablka. Promícháme a vše dohromady dusíme za občasného jemného podlití 2HODINY, ALE DĚVČATA OPRAVDU DODRŽET!!! :o)) Zelíčko bude měkounké voňavé, velmi dobré. Může se ještě dochutit. UŽ SE NIČÍM NEZAHUŠŤUJE!!!
Podává se ke křupavé kachně, huse s víděňským knedlíčkem.
A potom už mlaskáte blahem. :o))
Podává se ke křupavé kachně, huse s víděňským knedlíčkem.
A potom už mlaskáte blahem. :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé