(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Špenátová panenka
Potřebné ingredience
vepř. panenka v celku, česneková pasta, strouhaný sýr, debrecínka, listový špenát (čerstvý nebo kostka mraženého), masový vývar, tmavá jíška
Postup přípravy
Panenku omyjeme a rozkrojíme podélně tak, aby nám vznikl jeden velký plátek. Podusíme listový špenát do měkka a necháme zchladit. Plátek panenky pomažeme tenkou vrstvou česnekové pasty a na jednu stranu poklademe debrecínku tak, aby se kolečka lehce překrývala. Celý plátek panenky posypeme strouhaným sýrem a nakonec na plátky debrecínky naklademe podušený listový špenát. Panenku zarolujeme a pevně svážeme nebo propícháme jehlami na ptáčky, aby se nerozbalila. Takto zabalenou panenku rychle osmahneme na pánvi, aby se zatáhli póry a dáme do trouby lehce podlité dopéct na cca 35min při 200st.. Pravidelně obracíme a podléváme vývarem. Po dopečení panenku vyjmeme z pekáčku a výpek lehce zahustíme tmavou jíškou. Panenku nakrájíme na plátky, lehce přelijeme zahuštěným výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevey
(upraveno)
28. 3. 2010, 13:46
děkuji...chutnalo http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2782627
Lindis
(upraveno)
17. 4. 2010, 21:43
@vevey
To jsem moc ráda!