(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Moje živáňská nebo také nóbl zapečené brambory
Potřebné ingredience
Asi 400g vepřového příp. kuřecího masa, 1velká zelená paprika, 2 cibule, 4 větší rajčata, brambory (dávám od oka), dobrá klobása, vegeta, grilovací nebo staročeské koření (nebo co kdo rád...), sůl, troška oleje.
Postup přípravy
Maso nakrájím na kostky, osolím a prokápnu olejem (může být i den předem naložené). Papriku, brambory a rajčata nakrájím na kostky, cibule na půlkolečka, klobásu na kolečka. Přihodíme maso a koření, promýcháme. Na alobal (lepší 2 vrstvy aby se neprotrhnul a nevytekla šťáva) kladu porce, zabalím a peču v horkovzdušné troubě na 190, cca 45 min. resp. dokud nejsou měkké brambory a maso. Pokud se vám nechce piplat s balíčky, hoďte vše do pekáče. Manžel to má rád z alobalu a nakonec si to ještě posype sýrem a dá zapéct.
Zkoušela jsem to i s párkem, ale není to ono. Dobrá klobáska a rajčata totiž udělají chutný výpek.
Zkoušela jsem to i s párkem, ale není to ono. Dobrá klobáska a rajčata totiž udělají chutný výpek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enestejša
(upraveno)
18. 3. 2009, 12:14
Dělávám něco podobného v létě na grilu. Přidávám ještě žampiony a sójovou omáčku. Vzniklo to úplně náhodně a od té doby se na to těšíme víc jak na maso. Dík, že jste ho sem zařadila.