Dort ementál s myškami
Potřebné ingredience
Korpus od Dáši: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 250g hladké mouky, 1 prdopeč, 100ml horké vody, 150ml oleje, kakao /
Krém: 1 máslo, moučkový cukr, 1/2 l mléka, vanilkový puding /
mražené jahody /
mléčná potahovací hmota od Arielll: 400g sušeného polotučného mléka, 400g moučkového cukru, 4 lžíce oleje, 4 lžíce pšeničného sirupu, 50ml horké vody
Postup přípravy
Ušleháme sníh ze 4 bílků a 120g cukru. Žloutky šleháme, přidáme vodu, olej, mouku s prdopečem a nakonec vmícháme sníh. Odělíme polovinu a přidáme do ní 2 lžíce kakaa. Střídavě lijeme do vymazané formy a pečeme na 180 ve vyhřáté troubě.
Korpus jsem rozkrojila a nechala dobře vychladnout.
Uvaříme si puding a necháme ho vychladnout. Do změklého másla přidáme moučkový cukr (podle chuti) a šleháme do hladka. Když máme vyšlehaný krém, začneme po lžičkách přidávat puding (nesmí být teplý a nesmí se ho přidávat moc, jinak se krém srazí) a pořád šleháme.
Vykrojila jsem z korpusu kus "sýru", napatlala krémem, naskládala jahody a přes to znovu krém. To samé i s vykrojenou částí. Přiklopila jsem to druhou částí korpusu a celé jsem to potřela krémem.
jedna z myšek
A hotovo....
...myška pod sýrem...:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé