Ovocná bomba
Potřebné ingredience
Světlý piškot: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 3 lžíce pol. mouky, 1/2 lžičky prášku do peč.
Tmavý piškot:3 vejce, 3 lžíce cukru, 3 lžíce pol. mouky, 1/2 lžičky prášku do peč. ,2 lžíce kakaa
Krém:2 tvarohy, 200 g Hery, 1 kysaná smetana, 1 bílý jogurt, 1 želatina Dr.Oetker, 6 lžic cukru.
Ovoce
Postup přípravy
Z plátu vykrojíme podle šablonky kulaté dno a trojúhelníky. Mě se jich do misky vešlo 12. Misku si vyložíme potravinovou fólií, a trojúhelníky vkládáme střídavě světlý a tmavý. Pak nanášíme krém, ovoce a já jsem ještě vrstvy prokládala zbytky piškotu na střídačku světlé kousky s tmavými ( taková mozaika). Tak pokračujeme až nahoru. Poslední vrstvu krému přiklopíme piškotovým dnem.
Krém : 2 tvarohy, 200 g Hery, 1 kysaná smetana, 1 bílý jogurt, 1 želatina Dr.Oetker, 6 lžic cukru.Před přidáním želatiny si odebereme část krému na ozdobení.
Jako ovoce jsem použila mražené borůvky.
Dáme do lednice zruhnout, vyklopíme, pomažeme zbytkem krému a posypeme kakaem.
Upečeme 2 piškoty
Nakrájíme podle šablonky díly, mě se jich vešlo do misky 12. Zbytek použiju jako prokládání mezi vrstvy.
Do misky vyložené potravinovou folií naskládám střídavě dílky
dáváme krém střídavě s ovocem a zbytky pičkotu
Nakonec položíme dno
Asi po 2 hodinách můžeme vyklopit
Natřeme zbylým krémem, posypeme kakaem a krájíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé