Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Koprová omáčka

0.0
Koprová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl, ocet

Postup přípravy

1. Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme.

2. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou ve které jsme rozkvedlali zbytek mouky. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.

Podávala jsem se sekanou a vejcem a mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie