(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
1/2 l mléka
1/4 l sladké smetany nebo šlehačky
40 g hladké mouky
5 lžic kopru
sůl, ocet
Postup přípravy
1. Dáme vařit mléko do kterého dáme 2 lžíce kopru a osolíme. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme.
2. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou ve které jsme rozkvedlali zbytek mouky. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.
Podávala jsem se sekanou a vejcem a mňam
2. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme se 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou ve které jsme rozkvedlali zbytek mouky. Při vaření musíme stále míchat, aby se nám nepřipálila. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru.
Podávala jsem se sekanou a vejcem a mňam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé