Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Plumlovský řízek s opékanými bramborami a zeleninovou oblohou

0.0
Plumlovský řízek s opékanými bramborami a zeleninovou oblohou

Potřebné ingredience

vepřová kýta, sůl, koření, vejce, mléko, česnek, hladká mouka, brambory, olej, zelenina na oblohu

Postup přípravy

Na řízky nejlépe vepřovou kýtu, kterou naklepeme a osolíme. Obalíme v těstíčku asi ze dvou vajec, soli, trochu mléka, lisovaný česnek, můžem nastrouhat i sýr a na zahuštění hladké mouky (těstíčko si uděláme podle množství masa). Maso před obalením v těstíčku ještě obalíme v hl. mouce, aby nám těstíčko lépe drželo. Osmažíme dozlatova.
Brambory nakrájíme na kousky a dáme na mírně olejem vymazaný plech, osolíme a dáme např. grilovací koření. V troubě pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.
Na talíři připravíme zeleninovou ozdobu - kdo co má rád (mrkev, okurek, paprika, nakládané zelí, kukuřice, hrášek atd).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 19. 5. 2014, 13:19
(Y)
SONULKA 19. 5. 2014, 12:50
(Y) (clamp)
vevercak78 15. 2. 2010, 11:52
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie