Punčové řezy jak je neznáte
Potřebné ingredience
těsto :
4 vejce,
1 a 1/2 hrnku cukru,
12 lžíc oleje,
12 lžíc vlažné vody,
1 a 1/2 hrnku pol. mouky,
1/2 bal. prášku do pečiva,
ovoce,
piškoty
rum
Krém :
250 ml mléka
60 g pol. mouky,
1 van. cukr,
230 másla,
Poleva:
čokoláda na vaření,
50 g tuku
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, zase prošleháme a postupně vmícháme žloutky, vodu a olej. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme do formy. (místo vymazávání použíjte pečící papír)
Pečeme na 180°C.
Upečené necháme vychladnou.
Vyklopíme a rozřízneme na dvě části.
Tak, že nám vzniknou dva korpusy.
Potřeme marmeládou. Doprostřed naskádáme ovoce.
Piškoty pokapeme rumem, nebo je namáčíme. Záleží jak moc rumové to chceme mít.
Piškoty skládáme na korpus. Na každou stranu se vejdou dva. ( dva piškoty- ovoce- piškoty)
Kolem dokola si dáme pečící papír a navrstvíme krém. Necháme ztuhnout.
Nakonec polejeme čokoládou. Kolem dokola, promařeme marmeládou nebo krémem a posypeme oříšky.
KRÉM
Z mléka, mouky , van. cukru a 30 g másla uvaříme hustou kaši.
Necháme ji vychladnout.
Přidáme zbytek másla a cukr. Vyšleháme hladký krém.
POLEVA :
čokoládu rozpustíme s tukem.
S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU
krém a čokoláda stačí na jeden moučník.
S KRÉMEM Z TVAROHU A ZAKYSANÉ SMETANY
2 X TVAROH A 2 X ZAKYSANÁ SMETANA, CUKR, (můžete použít ztužovač šlehačky)
vyšlehat hladký krém.
nakrájený tvarohovo smetanový
nakrájený s čokoládovou polevou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé