Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Řezy " HARLEKÝN "

0.0
Řezy " HARLEKÝN "

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto:4 žloutky, 4 lžíce horké vody, 20 dkg cukru, trochu rozehřátého másla, 20 dkg polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, z bílků sníh.

Na pařížskou šlehačku:.2 šlehačky na šlehání,4 rovné lžíce cukru, 2 lžíce kakaa.

Na dozdobení: 1 šlehačka na šlehání a čokoláda na vaření (stačí půlka)

Postup přípravy

Den předem si svaříme 2 šlehačky s cukrem a kakaem. Necháme povařit a po vychladnutí dáme do lednice do druhého dne.

Následující den si upečeme piškotové těsto na plechu. Po upečení a vychladnutí si ušleháme svařené šlehačky z lednice a piškotové těsto potřeme touto tmavou pařížskou šlehačkou. Pak si ušleháme bílou šlehačku (trošku jí přisladíme) a natřeme jí na tmavou šlehačku. Potom vidličkou uděláme po celé šlehačce vlnky a nastrouháme čokoládu. Skladujeme v lednici. DOBROU CHUŤ!

Až ji budu dělat, tak dodám foto.Doufám,že bude taky tak oblíbená jako jsou tady "Pařížské kostky ".Je to něco podobného a jsou fakt dobrý a navíc to dobře vypadá. Tak pište, jak řezy obstály.Pa.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Oliša 4. 4. 2007, 7:24
Lenko (H),Váš recept jsem si vybrala jako úplně první z mimibazárkových |:o) | :-)a dobře jsem udělala (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),jen tu bílou šlehačku jsem nenatřela ale zdobičem nastříkala do pásků aby po rozkrojení byla na každém řezu (^) (^) (^) (^),vypadalo to taky pěkně a bylo to opravdu vynikající :-) :-) :-) :-) :-) :-)Děkuji za recept (F) (F) [A] (F) (F) Olga
kvišík 8. 4. 2007, 1:22
@Oliša Jsem ráda, že jste byla spokojená a že se povedlo. :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie