Vaječná tlačenka (vhodná nejen na oslavy, velikonoce, nebo i tak na večeři )
![Vaječná tlačenka (vhodná nejen na oslavy, velikonoce, nebo i tak na večeři )](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090315/13/j41615.jpg)
Potřebné ingredience
5 vajíček na tvrdo, 1 sklenice moravanky, 1 majonéza (250ml), 20-30dkg šunkového salámu nebo šunky, 1 zakysaná smetana, 1 masox (masový vývar) nebo zeleninový bujon ale 1-2kostky-podle vaši chuti, želatina (20g)
Postup přípravy
====================
sáček želatiny zvolte raději co je přímo na vaječnou tlačenku, chuťově je výborná a hlavně drží tvar!! Já zapoměla koupit a použila vepřovou želatinu z kauflandu stilla a pořádně mi neztuhla :-( Proto bohužel nemám foto celkového výtvoru, omlouvám se.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49729.jpg)
Zelenu si scedíme, ale pozor, vodu nevylévejte, budeme potřebovat
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49730.jpg)
do větší mísy si dáme zakysanou smetanu a majonézu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49731.jpg)
zeleninu si pokrájím na drobnější kousky - hlavně tu kapii,cibulku a okurek.Chili papričku do toho nedávám. Salám i vajíčka si nakrájím na kostičky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49732.jpg)
vodu z moravanky + 1 skleničku vody(z té zeleniny) svaříme s masoxem, Jakmile trošku prochladne, přidáme želatinu a mícháme
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49733.jpg)
V míse jsme si mezitím promíchali všechny ingredience
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49734.jpg)
vlijeme želatinu do směsi a pořádně promícháme (želatina může být ještě teplá, nic se nestane.... ale né úplně!)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49735.jpg)
Pořádně promícháme, aby se všechno spojilo. Já dávám do bábovkové formy ztuhnout. Můžete do srnčího hřbetu nebo do misek - každá porce zvlášť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090315/13/k49736.jpg)
Už ve formě a šup do lednice alespoň přes noc :-) Dobrou chuť :-)
Vyklopit to lze, nebo po krajích špejlí nebo nožem tomu pomůžete a to se pak pustí samo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé