(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Řezy mrož
Potřebné ingredience
TĚSTO:5 středně velkých vajec,5PL cukru krystal,3PL oleje,1KL prášku do pečiva,7PL polohrubé mouky.
KRÉM:30 dkg másla,1/2 kg měkkého tvarohu (ne ve vaničce),35 dkg jahod (čerstvých nebo mražených),2 až 4 lžíce smetany,moučkový cukr podle chuti
Postup přípravy
Hodně změklé máslo vyšlehat s tvarohem, jahodami, moučkovým cukrem podle chuti a smetanou podle potřeby. Dát do lednice ztuhnout a mezi tím si upéct spodek řezů.Žloutky,cukr a olej vyšleháme do pěny, přidat mouku s práškem do pečiva,zamíchat a nakonec vyšlehaný sníh z bílků.
Zamíchat a vylit na máslem vymazaný a moukou vysypaný vysoký plech o rozměru 30×40 cm.
Těsto roztáhnout do stran a dát péct na 170 st. Péct dozlatova.
Na vychladlé těsto natřít krém a polijeme želatinou (1/2l). Těsto se po upečení trochu zmenší a tak si buďto udělejte při polívání želatiny kolem něho okraj z alobalu, nebo přebytečnou želatinu potom odřízněte.
Podávejte až druhý den, kdy krém krásně ztuhne.Zdroj internet.Jsou opravdu moc dobré
Zamíchat a vylit na máslem vymazaný a moukou vysypaný vysoký plech o rozměru 30×40 cm.
Těsto roztáhnout do stran a dát péct na 170 st. Péct dozlatova.
Na vychladlé těsto natřít krém a polijeme želatinou (1/2l). Těsto se po upečení trochu zmenší a tak si buďto udělejte při polívání želatiny kolem něho okraj z alobalu, nebo přebytečnou želatinu potom odřízněte.
Podávejte až druhý den, kdy krém krásně ztuhne.Zdroj internet.Jsou opravdu moc dobré
********
jiný pohled
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
venda kudelova
(upraveno)
30. 3. 2009, 19:13
zkuste jsou opravdu moc dobré
bombiska
(upraveno)
30. 3. 2009, 0:46
Mńam.....tie vypadajú dobre
duricka
(upraveno)
29. 3. 2009, 21:40
tak to vyzkouším, manžel miluje želatinu. Díky za tip
smatanka-mona
(upraveno)
15. 3. 2009, 14:24
To bych si dala