Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Těsto na langoše, nebo pizzu

0.0
Těsto na langoše, nebo pizzu

Potřebné ingredience

½ kg hladké mouky
1 malá lž. sody
1 malá lž. soli
4 pol.lž. oleje
1 bílý jogurt – malý

Kvásek : kvasnice
¼ l mléka
1 kostka cukru

Olej na tvarování a smažení

Postup přípravy

Uděláme kvásek a po naskočení kvasnic vypracujeme těsto .
Těsto a necháme odpočinout aspoň 2 hodiny, nejlepší je přes noc, nebo ráno udělat a večer nasmažit
Těsto v lednici a v sáčku vydrží i 2 dny, když chceme smažit po částech.

Langoše dělám tak, že si vezmu větší podnos, průměr
asi 25-30 cm, naliju na něj olej a připravené, nařezané kousky těsta na něm tvaruji v oleji - na kola ( placky ) o průměru asi 15 - 20 cm, může být i víc, záleží jak máme velkou pánev na smažení.
Osmažené langoše : - potíráme česnekem, dáme kečup a sýr
- potíráme česnekem, polijeme zakysanou smetanu a posypeme sýrem
- fantazii a chuti se meze nekladou

Těsto je i výborné na pizzu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie