(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Stracciatela
Potřebné ingredience
Piškot: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hlad. mouky, 1/2 práš. do pečiva, 2 PL oleje, 20 g kakaa, rum Krém: 500 g bílého jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky, 2 ztužovače, 100 g hoř. čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera, 1x Ledové kaštany
Postup přípravy
PIŠKOT: žloutky utřít s cukrem do pěny, přidat olej a chvíli šlehat, nakonec dáme mouku s prdopečem, kakaem, promícháme a zlehka vmícháme sníh z bílků. Dáme péci na 180°C asi 10 min. Po upečení necháme vychladit, přendáme na tác, pokapeme rumem, okolo korpusu dáme rám od dortové formy a navrstvíme krém, poté dáme přes noc vychladit do lednice. KRÉM: jogurt ( doporučená je Hollandie ) dáme do mísy, přidáme cukry, zamícháme, nastrouháme čokolády a zamícháme připravený podle návodu ztužovač od Oetkera. Šlehačky ušleháme se ztužovačem ( já ho nepoužila ) a zamícháme do jogurtového krému. Vršek je postrouhaný Ledov. kaštany. Moučník je krásně osvěžující a lehký. Recept není můj, ale je z www. dama.cz od ITULA a s jejím svolením jsem se o něj mohla podělit.
takto vypadá celý dortík - menší dortová forma
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
oliva1
(upraveno)
17. 5. 2009, 11:02
Vyzkoušeno, vynikající , nemá chybu. Bude u nás častěji.
Boban1
(upraveno)
18. 5. 2009, 6:08
@oliva1
Tak to mě těší, díky
Katynka*
(upraveno)
1. 5. 2009, 18:04
Vypadá to výborně
Mandy1972
(upraveno)
1. 5. 2009, 18:01
Teď jsem vyzkoušela a je úžasná a lehoučká.Super,doporučuji!!
Mandy1972
(upraveno)
30. 4. 2009, 20:04
Už mám nakoupené věci zítra jdu péct Dám vědět
Boban1
(upraveno)
1. 5. 2009, 17:19
@Mandy1972
tak jak se povedla, u nás je to oblíbené a taky hned sežrané
Jitkol
(upraveno)
14. 3. 2009, 21:39
Vypadá to krásně. .Určitě vyzkouším.
ivča176
(upraveno)
14. 3. 2009, 20:21
nádhera
Venunka
(upraveno)
14. 3. 2009, 19:28
to vypadá opravdu určitě to zkusím
Boban1
(upraveno)
14. 3. 2009, 19:31
@Venunka
Vendulko, je to vynikající