(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Jahodové lívance
Potřebné ingredience
1 x acidofilní mléko jahodové (může být i meruňkové), 200 g hrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 1 vajíčko
Postup přípravy
Do acidofilního mléka přidám špetku soli, 2 lžíce cukru, žloutek a hrubou mouku - vše dobře promíchám, z bílku udělám sníh, který vmíchám na závěr. V lívanečníku smažíme lívance, které pak potřeme džemem a můžeme přidat šlehačku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mumlina
(upraveno)
27. 10. 2010, 10:59
Zdravím Renčo, lívance a palačinky máme doma rádi,ale nikdy by mě nenapadlo tam šoupnout jahodové..atd. acido,super nápad,krásně se to dělalo,dělala jsem z jahodového a jednu dávku z třešňového,na mě je to sice trošku navoněné,ale dětem to moc chutnalo,děkuji za inspiraci
nahlásit