Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

PLNĚNÁ KRŮTÍ KŘÍDLA ALÁ BOŽENKA :-)

0.0
PLNĚNÁ KRŮTÍ KŘÍDLA ALÁ BOŽENKA :-)

Potřebné ingredience

RECEPT MI PORADILA NAŠE PANÍ ZÁSTUPKYNĚ A NÁDIVKU MÁM PRO ZMĚNU OD MAMINKY.

KRŮTÍ KŘÍDLA, KOŘENÍ, TUK, ANGLICKOU SLANINU A NA NÁDIVKU TŘI VEJCE, STROUHANKU, MLÉKO, KRŮTÍ JÁTRA, SŮL, MÁSLO, MUŠKÁTOVÝ KVĚT, PEPŘ.

Postup přípravy

NEJPRVE SI UDĚLÁME NÁDIVKU, JÁTRA Z JEDNÉ KRŮTY NAŠKRÁBU A NA MÁSLE OSMAHNU. ZATÍM UŠLEHÁM ŽLOUTKY S MÁSLEM. PAK PŘIDÁM VYCHLADLÁ JÁTRA, TROCHU SOLI, PEPŘ, MUŠKÁTOVÝ KVĚT, STROUHANKU NAMOČENOU V MLÉCE. NAKONEC PŘIDÁM SNÍH Z BÍLKŮ. POKUD BUDE HODNĚ ŘÍDKÁ NÁDIVKA, TAK JE MOŽNÉ ZAHUSTIT JEŠTĚ STROUHANKOU. JÁ DĚLÁM NÁDIVKY VÍCE, CO ZBUDE, TAK OSMAHNU NA PÁNVI, TA JE PAK VÝBORNÁ I STUDENÁ S CHLEBEM.
A TEĎ JDEM NA KŘÍDLA :-) DVĚ KRŮTÍ KŘÍDLA, UŘÍZNU TAK, ABYCH MĚLA I HODNĚ KŮŽE NAVÍC. KŘÍDLA "NAPLNÍM NÁDIVKOU" A KŮŽÍ ZESPODU JI PŘICHYTÍM, ABY NEVYTÉKALA. MOŽNO I PŘICHYTIT JEHLAMI NA MASO. POLOŽÍM DO VYMAŠTĚNÉHO PEKÁČE, OKOŘENÍM DLE CHUTI, PŘIDÁM ANGLICKOU SLANINU NAKRÁJENOU NA KOSTIČKY A DÁT PÉCT. OBČAS PODLÉVAT. PEKLA JSEM SKORO HOĎKU. DOBROU CHUŤ

JÁTRA NA NÁDIVKU MUSÍME NAŠKRÁBAT

NA MÁSLE JE ZPRUDKA OSMAHNEM

NEŽ NÁM JÁTRA VYCHLADNOU, TAK SI UŠLEHÁME ŽLOUTKY S MÁSLEM

UŠLEHÁME ŽLOUTKY S MÁSLEM, FLOROU, RAMOU, PROSTĚ S ČÍM POUŽÍVÁTE

NAMOČÍM STROUHANKU DO MLÉKA A PŘIDÁM K UŠLEHANÝM ŽLOUTKŮM. OKOŘENÍM - SŮL, PEPŘ, MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK

SNÍH Z BÍLKŮ A VŠE SMÍCHÁME, POKUD BUDE NÁDIVKA ŘÍDKÁ, TAK ZAHUSTĚTE JEŠTĚ STROUHANKOU

POKUD NÁM ZBUDE PO NAPLNĚNÍ KŘÍDEL NÁDIVKA, TAK JI MŮŽETE JEŠTĚ OSMAHNOUT I SAMOTNOU NA PÁNVI

VYNIKAJÍCÍ K BRAMBOROVÉ KAŠI, NEBO STUDENÁ K CHLEBU..................

KRŮTÍ KŘÍDLA SI NECHÁMEV S VELKOU ČÁSTÍ KŮŽE. NEJLEPŠÍ JE, KDYŽ MÁTE CELOU KRŮTU A NEŽ SI JI VYKOSTÍTE A OČISTÍTE, TAK ODŘÍZNOU KŘÍDLA I S KŮŽÍ, KTERÁ JE PŘES PRSA. DO KŮŽE PAK NAPLNÍME NÁDIVKU A PŘIKLOPÍME KE KŘÍDLU. POKLÁDÁME NA PLECH KŮŽÍ DOLŮ. KŘÍDLA SI POSYPU GRILOVACÍM KOŘENÍM. PŘIDÁM ANGLICKOU SLANINU.

VYMAŠTĚNÝ PEKÁČEK A HURÁ DO TROUBY

ZA OBČASNÉHO PODLÉVÁNÍ PEČU, JÁ PEKLA NA 220 C ZHRUBA HODINU. DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela19 14. 4. 2012, 10:24
(velikonoce8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie