Klobásy v hořčičné omáčce s jablky (podle Apetitu)
Potřebné ingredience
1 lžíci rostlinného oleje
* 8 kvalitních klobás o celkové hmotnosti
* kolem 500 g
* 1 střední cibuli, nakrájenou na klínky
* 2 velká pevná jablka se slupkou, zbavená jádřinců a nakrájená na osminky
* 1 lžíci rybízové zavařeniny nebo želé
* 300 ml drůbežího vývaru (třeba z kostky)
* 2 lžíce hrubozrnné (kremžské) hořčice
* snítku čerstvého rozmarýnu nebo pár jehliček sušeného
* sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
* Počet porcí: 4
Příprava jídla
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jablka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.
2. V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru rybízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opepřete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.
Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa
- neměla jsem, nesehnala... použila jsem normální bílou klobásu.... a neměla jsem rozmarýn. Přesto nám to moc chutnalo.
Příprava jídla
1. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm asi pět minut opékejte klobásy. Pak mezi ně naklaďte cibuli a smažte, až začne všechno zlátnout. Občas promíchejte, vsypte jablka, zvyšte teplotu a nechte i je chytit barvu. Míchejte opatrně, aby se jablka nerozpadla.
2. V misce nebo hrnku prošlehejte ve vývaru rybízovou zavařeninu a hořčici. Přilijte do pánve, přiveďte k varu a nechte pár minut prudčeji odpařit, až vznikne hustá, sirupovitá omáčka. Snižte žár, přidejte rozmarýn, případně osolte či opepřete a asi deset minut provařte. Jezte s bramborovou kaší nebo opékanými brambory.
Tip Apetitu
Jedny z nejlepších na trhu: klobásky Cippolata z hrubě mletého vepřového masa
- neměla jsem, nesehnala... použila jsem normální bílou klobásu.... a neměla jsem rozmarýn. Přesto nám to moc chutnalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé