(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečená žebírka
Potřebné ingredience
350g rybízové marmelády, 250ml vinného octa (dávám i obyčejný), 2 stroužky česneku drcenného, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, 1,5kg vepřových žebírek
Postup přípravy
V míse dobře promícháme marmeládu, ocet, česnek,olej, sůl a pepř, Marinádou potřete žebírka a nechte odležet, troubu předehřát na 150 stupňů. Žebra položit na plech kostí dolů a přikryté péct 3 hodiny, každou hodinu otočit a přelít výpekem. Posledních 30 min nechat odklopené
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucy68
(upraveno)
14. 4. 2009, 15:57
Pekla jsem minulý týden žebírka podle Vašeho receptu a bylo to pravdu vynikající. Trochu jsem se bála té kombinace a upekla jsem jen něco okolo kila žebírek, ale manžel se do nich pustil a hned bylo po nich. Opravdu výborné.
plechule
(upraveno)
24. 4. 2009, 19:17
@Lucy68
Děkuji a jsem ráda že chutnalo
Lucy68
(upraveno)
28. 4. 2009, 9:29
@plechule
Pekla jsem v neděli již podruhé, opět úspěch, díky za bezva recept