(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Smetaňáky
Potřebné ingredience
Asi tak 2kg brambor
kuřecí řízky podle chuti já dávám 500g jeden balíček steheních řízků lze i vepřové
smetana ke šlehání
máslo
sůl,sojovka,podravka,pepř
Postup přípravy
Tak do pekáče nebo velké zapékací mísy dáme řízky,které osolíme,pokapeme sojovou omáčkou,posypeme zlehka podravkou a opepříme.Potom oloupeme brambory,které krájíme na plátky přímo na maso. Průběžně solíme.Je-li plný pekáč nebo mísa,poklademe nahoru asi tak 4 plátky másla posypeme púodravkou a dáme péct na 200stupňů asi tak 45 minut. Je-li to hotové zjistíme píchnutím do brambor jsou-li měkké zalijeme smetanou rovnoměrně po celém obsahu a vrátíme asi tak na 5 minut do trouby.mezitím si už připravíme talíře.vypneme vyndáme a nandaváme. Můžeme si do toho přidat žampiony,zeleninu,nebo jen pórek.Jak je libo a pochuti.Klidně i sýr a zapečeme spolu se smetanou.Fantazii se meze nekladou. Moje děcka se potom můžou umlátit a já tedy taky strašně nám to chutná neni to vůbec pracné a je to zy chvilku hotové.PŘEJEME DOBROU CHUŤ
JSEM VYUČENÁ V OBORU KUCHAŘKA KDYBY JSTE NĚKDO POTŘEBOVAL S NĚČÍM PORADIT KLIDNĚ PÍSNĚTE.
JSEM VYUČENÁ V OBORU KUCHAŘKA KDYBY JSTE NĚKDO POTŘEBOVAL S NĚČÍM PORADIT KLIDNĚ PÍSNĚTE.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jary9
(upraveno)
13. 3. 2009, 18:42
Téměř v každé restauraci dávají na talíř k jídlu zelí. Většinou červené i bílé a má skvělou chuť, kterou nemohu doma trefit. Pokud víš recept, Prosím o něj. Díky.
Lucinka 2511
(upraveno)
15. 3. 2009, 9:44
@Jary9
Hlávkové zelí červené nebo bílé rozkrojíme na půlku a zbavíme košťálu.Nakrájíme na nudličky a přidáme sůl,olej,cukr,ocet můžeme dát i tročku kopru s nálevem.To vše pořádně rukama smíchat jako vmačkávat dokud vše nebude rozpuštěné. Jo a ještě najemno cibuli.Necháme hodinu odležet v lednici.Podává se vychlazený.