Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

"Pravé" halušky

0.0
"Pravé" halušky

Potřebné ingredience

750 g syrových brambor,
1 vejce,
300 g hladké mouky,
sůl

Postup přípravy

Brambory najemno nastrouháme, vodu nesléváme. Dáme tolik mouky, aby vzniklo těsto jako na houskové knedlíky. Přidáme vejce, sůl, dobře zpracujeme a přes síto na halušky lijeme do vařící vody, vaříme cca 8 min (já dělám od oka). Po vytažení zamícháme do trochy smetany, aby se neslepily.

Poté zamícháme se zelím, může být uvařené kysané, nebo jako do \"falešných\" halušek, klidně upotřebím i zbylé zelí (pokud není moc řídké), může být i zahuštěné, nebo smícháme s bryndzou. Nakonec poliju osmaženou cibulkou na špeku nebo na slanině.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ohli 18. 10. 2015, 20:41
(Y)
j_k 9. 8. 2011, 13:10
Tak já je dělám přesně stejně a jsou výýýborný!!!! (Y)
Hankiska 11. 11. 2010, 13:50
Měla bych k tomu prosím ještě 2 dotazy: 1. bez vajíčka a z hrubé mouky se nerozvaří? To bych měla strach, mám ho ostatně vždycky i když vajíčko dávám a mouku polohrubou. 2. Těsto dělám dost řídké, abych to protlačila těmi očky, tak by mě zajímalo, jak to jde z hustého jako na knedlíky? A nejsou halušky pak tvrdé?Zrovna včera jsme je měli k večeři. Velká mňamka, tak bych se chtěla dopradcovat k dokonalosti. (clamp) (L)
háčkováníája 2. 11. 2010, 10:24
mňam (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) jsou výborné :-) (clamp) (clamp) (clamp)
Egreska 19. 5. 2010, 7:22
Na Slovensku ma skoro každa rodina svoj unikatny recept,kždy ich robí inak ale ked je dobra čerstva bryndza tak su vždy dobre (Y) (Y) (Y) my na strednom slovensku (odkial halušky pochadzaju) robíme z polohrubej muky a s vajíčkom.A budete sa čudovat ale uvaríme jeden zemiak a nakrajame na drobne kocky a potom ho pridavame k uvarenym haluškam ,davame aj škvarky (ale bez vytopenej masti) tu nahradzame rozpraženym maslom a posypeme ešte pažítkou.A podavame s kyslym mliekom. Niekedey skuste ,nebudete lutovat (Y) (Y) (Y)
nikolletav 19. 5. 2010, 4:51
(hello) Leni, tak halušky vynikající!!! (dance) (L). Od teď jenom ty Vaše, děkuji, jestli jsou z hladké nebo z hrubé, ale opravdu jsou mňam, Míša
Okurkaa 17. 3. 2009, 22:04
Děláme stejně celé léta, jen z hrubé mouky¨. Mícháme s bryndzou a na kostečky nakrájeným osmahnutým špekem. a je to obrovská mňamka (Y) (Y) (Y)
MILU999 12. 3. 2009, 13:03
ZDRAVÍM,LENI,NECHCI REJPAT,ALE PRAVÉ HALUŠKY JSOU ZÁSADNĚ Z HRUBÉ MOUKY A BEZ VAJEC A TO MI MŮŽETE VĚŘIT :-) MÁM ROMSKÉ PŘEDKY (jidlo) S POZDRAVEM MILENA (hello)
LenkaCh70 13. 3. 2009, 10:52
@MILU999 Jasně, proto to mám v uvozovkách, :-), říkáme jim "pravé", mám je od babičky z Popradu, protože děláme ještě "falešné" halušky (z flíčků, je to rychlé), tak abych si to rozlišila ... (hello) Lenka
Najaa 11. 3. 2009, 21:37
Halusky robim presne takto ,no bez vajca.To tam vobec nemusi byt. (hello) (hello) (hello) (hello)
LenkaCh70 12. 3. 2009, 9:03
@Najaa Děkuji za radu (F), zkusím to i bez vajíčka, já mám recept od mojí babičky z Popradu, vaření mě moc nebaví, takže nad tím nějak moc nepřemýšlím a používám postup jak mi to kdo napíše ... ;-) ;-) ;-)
Najaa 15. 3. 2009, 8:52
@LenkaCh70 Lenka tak to presne aj ja.No mne to mamina napisala presne takto ale bez vajicka a s hrubou mukou. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)Prajem vsetko dobre (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie