Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Krůtí maso s brokolicovou krustou

0.0
Krůtí maso s brokolicovou krustou

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 400g krůtího masa, 1 menší brokolice (cca 300g) 2 lžíce mandlových lupínků, 4 lžíe čerstvé strouhanky, 2 lžíce rozpuštěného másla, sůl, pepř, 200 ml smetany, 100g sýra (eidam), 1 žloutek.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 4 plátky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na másle. Pak maso přendáme do pekáčku a přelijeme smetanou. Brokolici nakrájíme na malé kousky, spaříme ji v hoké vodě a krátce povaříme v osolené vodě. Poté ji prudce zchladíme studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promícháme se sýrem, máslem, strouhankou a mandlemi navršíme na připravené plátky masa a upečeme dozlatova. Pak maso přendáme na talíř a do horké omáčky ještě zašleháme jeden žloutek. Podáváme s vařenými bramborami posypanými bylinkami.
Tento recept jsem vyčetla v magazínu Albert a mlaskala celá rodina. I Vám přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Caryfucka 7. 4. 2009, 13:36
Simonko, moc děkuju za recept. Je to vynikající. Mě moc chutná i ta brokolicová směs samotná, alespoň další tip, jak na brokolici. (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
petrar1 28. 3. 2009, 16:19
Vyzkouseno s kurecim masem a moc jsme si pochutnali (L). (Cirou nahodou jsem mela v lednici i brokolici, ktera byla puvodne pro dceru na prikrm (pst)
Julie30 15. 3. 2009, 19:19
Až budu mít brokolici, tak to určitě vyzkouším (hello) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie