Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Pivní těsto na štrůdl

0.0
Pivní těsto na štrůdl

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 250 ztuženého tuku (Omega), 250 ml piva (libovolné značky)

Postup přípravy

Z přísad vypracujeme těsto, které necháme odpočinout na teple (třeba pod teplým kastrůlkem). V mezičase se připravíme jablka a ostatní přísady. Těsto vyválíme na placky a plníme klasicky štrůdlově. Před upečením potřeme mlékem.
Z tohoto množství jsou 4 velké nebo 6 menších šišek. Těsto je vhodné i na zamrazení. Já vždy půlku použiju hned a druhou půlku nechám "na pak". Těsto je krásně vláčné a moc pěkně se s ním pracuje. Při pečení trochu smrdí pivem, ale po upečení krásně voní jablíčky a skořicí.

Tuk do těsta strouhám na velkém struhadle, líp se pak zpracovává.

Hotové těsto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie