(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Květák zapečený v bešamelové omáčce
Potřebné ingredience
1 květák, 100g šunky, 100g tvrdého strouhaného sýra, 2-3 vejce, 400ml mléka, 40g másla, 2-3 lžíce hl.mouky, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, nakrájená petrželka nebo pažitka
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a krátce povaříme do poloměkka. Dáme do zapékací misky vymazané a vysypané strouhankou.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, přidáme hořčici a petrželku nebo pažitku. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhaný sýr, 2-3 žloutky a nakonec ušlehaný tuhý sníh. Touto směsí zalijeme květák a 35-40min. zapékáme v troubě na 180 stupňů.
Podáváme s bramborem.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, přidáme hořčici a petrželku nebo pažitku. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhaný sýr, 2-3 žloutky a nakonec ušlehaný tuhý sníh. Touto směsí zalijeme květák a 35-40min. zapékáme v troubě na 180 stupňů.
Podáváme s bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulik
(upraveno)
5. 4. 2010, 12:18
Lindis
(upraveno)
17. 4. 2010, 21:44
@jajulik