Kváskový chléb
Potřebné ingredience
220 ml vody, 220 ml podmáslí, 120 g kvásku (recept č. 98 na Dámě), 3 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 3 lžičky kmínu (dávám drcený nebo mletý), 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 530 g pšeničné mouky chlebové, 100 g žitné chlebové mouky, 1/2 kostičky čerstvých kvasnic nebo 1 - 1,5 sušených, po pípnutí přisypávám slunečnicová semínka, ale kdo nemá rád, tak nemusí. Chlebík můžete dochutit třeba i bramborákem v prášku cca 2 - 3 pol. lžíce nebo kořením do bramboráku 2 lžičky.
Postup přípravy
Chlebík je vhodnější pro větší pekárny. Pro menší by bylo asi dobré upravit množství. Mám ETU HARMONY a je to akorát.
Chleba není suchý, ale hezky pružný, vláčný.
TIP: Podmáslí můžete nahradit zakysanou smetanou.
A pohled z blízka...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé