(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kváskový chléb
Potřebné ingredience
220 ml vody, 220 ml podmáslí, 120 g kvásku (recept č. 98 na Dámě), 3 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 3 lžičky kmínu (dávám drcený nebo mletý), 3 lžíce bramborové kaše v prášku, 530 g pšeničné mouky chlebové, 100 g žitné chlebové mouky, 1/2 kostičky čerstvých kvasnic nebo 1 - 1,5 sušených, po pípnutí přisypávám slunečnicová semínka, ale kdo nemá rád, tak nemusí. Chlebík můžete dochutit třeba i bramborákem v prášku cca 2 - 3 pol. lžíce nebo kořením do bramboráku 2 lžičky.
Postup přípravy
Při míchání kontrolujte hustotu těsta a dle potřeby přisypte mouku (těsto nemusí být úplně jako tuhá kole). Při pečení potírám povrch mírně osoleným mlékem, proto je pak na povrchu lesklý.
Chlebík je vhodnější pro větší pekárny. Pro menší by bylo asi dobré upravit množství. Mám ETU HARMONY a je to akorát.
Chleba není suchý, ale hezky pružný, vláčný.
TIP: Podmáslí můžete nahradit zakysanou smetanou.
Chlebík je vhodnější pro větší pekárny. Pro menší by bylo asi dobré upravit množství. Mám ETU HARMONY a je to akorát.
Chleba není suchý, ale hezky pružný, vláčný.
TIP: Podmáslí můžete nahradit zakysanou smetanou.
A pohled z blízka...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé