(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kuřecí nebo vepřové maso v mrkvi
Potřebné ingredience
1/2 kg masa (kuřecí nebo vepřové), cibulka, olej, půl kostky masoxu, 2 střední mrkve, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček celého pepře, jeden střední bobkový list, lžička másla.
Postup přípravy
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, které necháme pořádně zatáhnout a osmahnout, aby chytilo barvičku, trochu pomoučíme a základ přelijeme sklenkou vody. Poté přidáme nakrájenou mrkev na tenká kolečka, masox a koření. Dusíme nejdříve na plotně a podléváme vodou, aby se nám směs nepřichytila a omáčky bylo dostatek. Po pár minutkách dušení dáme kastrol i s pokličkou do trouby a omáčku zapékáme na 200 stupňů, dokud masíčko nezměkne. Nezapomínáme podlévat a míchat. Když je masíčko měkké, dáme omáčku ještě na pár minutek zapéct bez pokličky, aby se udělala na povrchu taková krustička, která dodá barvu. Poté přilijeme trochu vody (opravdu záleží, jak chce mít kdo výpek hustý a kolik chce mít omáčky), přidáme lžičku másla a na plotně za stálého míchání dohustíme (já používám jíšky od Knorru). Během míchání můžeme vyndat kuličky koření a dochutit případně solí. Jako přílohu si děláme nejčastěji těstovinky nebo vařený brambor. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chvojcata
(upraveno)
8. 12. 2007, 13:43
Jani, dneska jsem dělala k obídku mrkev podle Vás a byla tu supeeeer mňamka!!! Dokonce i manžel si pochvaloval. Sice jsme vynechali to zapékání, ale to vůbec nevadilo. Mějte se Lucka a Vojtíšek a