PLNĚNÉ ŠÁTEČKY

Potřebné ingredience
500 G HLADKÉ MOUKY, ZTUŽENÝ TUK, ŠLEHAČKA. NA NÁPLŇ - POVIDLA, MARMELÁDA, TVAROH ..... - DLE CHUTI.
Postup přípravy

ZTUŽENÝ TUK - POKUD NASTROUHÁTE NA HRUBÉM STRUHADLE, TAK SE VÁM BUDE TĚSTO LÉPE ZPRACOVÁVAT. PŘIDÁME ŠLEHAČKU A HLADKOU MOUKU

VYVÁLÍME ASI NA STEJNOU SÍLU JAKO VÁNOČNÍ CUKROVÍ - LINECKÉ, MOŽNÁ O FOUS SILNĚJŠÍ. BUĎ SE VYKRAJUJÍ KOLEČKA, NEBO ČTVEREČKY, DLE TOHO, JAKÉ A JESTLI MÁTE TVOŘÍTKO.

VYKROJENÉ TĚSTO PLNÍME DLE CHUTI - POVIDLA, MARMELÁDA NEBO TVAROH. HLAVNĚ PAK KONCE ŘÁDNĚ SPOJIT, ABY NÁPLŇ NEVYTÉKALA. POKUD NEMÁTE TVOŘÍTKO, TAK PEVNĚ KRAJE PŘITLAČIT TŘEBA VIDLIČKOU.

PEČEME V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ NA 200 C PŘIBLIŽNĚ 10 - 15 MINUT, MÍRNĚ DOZLATOVA.

JEŠTĚ HORKÉ OBALTE V MOUČKOVÉM CUKRU.

DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



































