Vepřové výpečky
Potřebné ingredience
vepřové plecko, 4 velké cibule, 5 stroužků česneku, špek, 2 lžičky kmínu, sůl, kostka zel. nebo masového bujonu, hladká mouka, koření grilovací nebo ďábelská směs.....
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na osminky..
nakrájíme česnek na plátky a špek na větší kousky můžete....
Maso očištěné, umyté nakrájíme taky na větší kousky, snažím se na velké kostky, ale není to pravidlo
sůl, kmín, koření - dneska jsem použila grilovací - stačí trošku!Zalijeme vodou nebo i vývarem, v tom případě už tam nedáváme bujon, aby nebyla šťáva příliš slaná, pozor....Tekutinu tak aby cibule byla zakrytá,
bližší pohled na koření
Pečema na 250°C,.......vidíte vody jsem přehnala, ale nám to nevadí, šťávu máme rádi....
zaprášíme přes sítko hladkou moukou - nemícháme, a dáme do trouby ještě dopéct.... šťáva se zahustí a masíčko má kůrku
Hotovo! Jinak ještě pečte přikryté, až ve finále odkryjte, aby masíčko mělo barvu. Já tentokrát zapoměla...... a už jsme měli hlad, :-) Dobrou chuť :-)
♦♦♦ Podáváme s bramborem, kaší, hranolkama, i rýží. Vařila jsem na dva dny. Dneska si dáme s bram.knedlíkem a hlávkovým zelím :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé