Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Čočková slovenská polévka (v-ý-b-o-r-n-á!!!!!)

0.0
Čočková slovenská polévka (v-ý-b-o-r-n-á!!!!!)

Potřebné ingredience

čočka, brambory, celý pepř, bobkový list, nové koření celé, bujón, smetana (12% nebo zakysaná), hladká mouka. Cukr a ocet (citronek) na dochucení.

Postup přípravy

Jako malá holka jsem milovala konzervu "šošovicová polévka". Až jsem kooonečně zjistila, jak se dělá. Hurá!! Je to čočková sladko-kyselá polévka tak, jak ji dělají příbuzní na Slovensku... Od té doby si jí vařím taky a to se téměř vždy přejím :-)

Dáme vařit do vody čočky a po chvíli přidáme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme bujón (já nejradši zeleninový knorr nebo solčanku), asi 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Do smetany zakvrdláme lžíci hladké mouky a vlijeme do polévky. Když jsou brambory a čočka měkké. Je hotovo. Ochutíme octem (citronkem) a cukrem - nejlépe až každý sám do talíře - jak má rád.

Zkuste, nebojte se cukru ani octa - je to vynikající!
Vařím když mám chuť nebo když mám zbytek čočky. To jí pak přidám až když jsou brambory měkké...
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Murr2 6. 3. 2010, 13:07
také ji dělávám |:o) .je to lahůdka ^o) .podobným způsobem vařím i fazolovou.tak to dělává má tchyně pod Tatrami (hello)
Raguella 6. 3. 2010, 13:00
Dobrý den,tak jsem uvařila polévku podle Vašeho receptíku a mohu říct,že byla opravdu výborná!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)doma sklidila veliký uspěch. |:o) |:o) |:o) |:o) Už u ní zůstanu,je nejlepší (Y) |:o),kterou jsem kdy jedla. (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (hotdog) (jidlo) Děkuji za receptík. (F) (F) (L) (L)
plchotka 6. 3. 2010, 21:53
@Raguella Jsem opravdu moc ráda, že vám chutnalo (L)
Martina 11 19. 4. 2009, 19:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ta je výborná.Tak jí vařím a ještě někdy přidávám mrkev ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie