(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Domácí houskové knedlíky - fajn
Potřebné ingredience
0,5 kg polohrubé mouky, půl kostky droždí, 1 vejce, špetka cukru, lžička soli, 2-3 rohlíky (housky), hrnek na čaj, hrst nakrájené petrželky
Postup přípravy
Mouku do mísy, uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přisypeme petrželku a nakrájené pečivo. Do hrnku (běžná velikost na čaj) rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme vlažnou vodou (pozor ne horkou - jinak nevykyne). Vše rozmícháme do hladka. Necháme kynout cca 30 min (tady záleží i na kvásku).
Z tohoto množství vytvarujeme 2-3 válce. Zde záleží na velikosti průměru.
Vložíme do vroucí vody. Vaříme 15 min. a během vaření občas otočíme.
Pokud je těsto příliš řídké, tak tvarujeme knedlíky mokrýma rukama (tj. nad dřezem, nebo poblíž). Válce by neměly mít prasklinky. Muž i návštěva určitě ocení domácí houskové knedlíky.
Z tohoto množství vytvarujeme 2-3 válce. Zde záleží na velikosti průměru.
Vložíme do vroucí vody. Vaříme 15 min. a během vaření občas otočíme.
Pokud je těsto příliš řídké, tak tvarujeme knedlíky mokrýma rukama (tj. nad dřezem, nebo poblíž). Válce by neměly mít prasklinky. Muž i návštěva určitě ocení domácí houskové knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110505/22/b31519-1304627193.jpg)
pavlinice
(upraveno)
30. 3. 2007, 21:40
Místo namočených rukou je lepší těsto nepodsypat moukou a podsypat moukou až když je knedlík vytvarovaný,aby se nepřilepil.
Po té mouce to podjíždí a těsto nejde utáhnout.
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/22/b37681-1191616238.jpg)
Dandulee
(upraveno)
30. 3. 2007, 21:49
@pavlinice
No právě,nejtěžší pro mě je to vytvarování,chce to asi trénink
Těsto je jak živé
Díky za radu
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110505/22/b31519-1304627193.jpg)
pavlinice
(upraveno)
30. 3. 2007, 21:56
@Dandulee
Já nejdřív udělám z těsta bochánky,které kroužením utáhnu a potom teprve tvaruju ty šišky.Do těch bochánků lehce mouky dám.Jinak v restauraci jsme je dělali jinak a ve výrobně taky,ale hlavní je jak píšete,žádné prasklinky a když vám praskne při vaření tak položit tou prasklinou na stůl a ono se to zatáhne.Jo a hlavně je po uvaření namazat olejem,aby neoschli.Já vím,dělám chytrou.
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
kurioko
(upraveno)
18. 5. 2007, 12:23
@pavlinice
Já je většinou ani namazat nestihnu. Naše početná rodina se vrhá na všechno kolem oběda.
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/22/b37681-1191616238.jpg)
Dandulee
(upraveno)
30. 3. 2007, 20:56
Dneska jsem vyzkoušela,a jsou moooc dobrý.Měla jsem z nich strach,protože jsem je nikdy nedělala(vůbec kynutý těsto,vždycky zkazím
)ale tyto se povedly
(teda až na ten tvar)ale chuťově dobrý
díky za receptík
Ilona
![:-@](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/19.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(PL)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)