Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Domácí houskové knedlíky - fajn

0.0
Domácí houskové knedlíky - fajn

Potřebné ingredience

0,5 kg polohrubé mouky, půl kostky droždí, 1 vejce, špetka cukru, lžička soli, 2-3 rohlíky (housky), hrnek na čaj, hrst nakrájené petrželky

Postup přípravy

Mouku do mísy, uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přisypeme petrželku a nakrájené pečivo. Do hrnku (běžná velikost na čaj) rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a zalijeme vlažnou vodou (pozor ne horkou - jinak nevykyne). Vše rozmícháme do hladka. Necháme kynout cca 30 min (tady záleží i na kvásku).
Z tohoto množství vytvarujeme 2-3 válce. Zde záleží na velikosti průměru.
Vložíme do vroucí vody. Vaříme 15 min. a během vaření občas otočíme.
Pokud je těsto příliš řídké, tak tvarujeme knedlíky mokrýma rukama (tj. nad dřezem, nebo poblíž). Válce by neměly mít prasklinky. Muž i návštěva určitě ocení domácí houskové knedlíky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlinice 30. 3. 2007, 21:40
Místo namočených rukou je lepší těsto nepodsypat moukou a podsypat moukou až když je knedlík vytvarovaný,aby se nepřilepil. :-$Po té mouce to podjíždí a těsto nejde utáhnout. :-$
Dandulee 30. 3. 2007, 21:49
@pavlinice No právě,nejtěžší pro mě je to vytvarování,chce to asi trénink :-)Těsto je jak živé :-DDíky za radu (F)
pavlinice 30. 3. 2007, 21:56
@Dandulee :-DJá nejdřív udělám z těsta bochánky,které kroužením utáhnu a potom teprve tvaruju ty šišky.Do těch bochánků lehce mouky dám.Jinak v restauraci jsme je dělali jinak a ve výrobně taky,ale hlavní je jak píšete,žádné prasklinky a když vám praskne při vaření tak položit tou prasklinou na stůl a ono se to zatáhne.Jo a hlavně je po uvaření namazat olejem,aby neoschli.Já vím,dělám chytrou. *-) ;-)
kurioko 18. 5. 2007, 12:23
@pavlinice Já je většinou ani namazat nestihnu. Naše početná rodina se vrhá na všechno kolem oběda. :-D
Dandulee 30. 3. 2007, 20:56
Dneska jsem vyzkoušela,a jsou moooc dobrý.Měla jsem z nich strach,protože jsem je nikdy nedělala(vůbec kynutý těsto,vždycky zkazím :-@)ale tyto se povedly (Y)(teda až na ten tvar)ale chuťově dobrý (PL)díky za receptík (F)Ilona

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie