Piškot univerzál - bábovka, koláč, buchta
Potřebné ingredience
200 g másla (tuku), 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce
Postup přípravy
Suroviny: 4 vejce, 200 g pol. mouky, 200 g cukru, 200 g tuku na pečení, 1 kypřící prášek
Vejce, cukr, rozpuštěný tuk umixujeme. Doporučuji nepřehánět rychlost.
Přidáme mouku a kypřící prášek. Dále mixujeme do hladka.
Polovičku hmoty jsem vlila na plech (pečící papír). Do druhé poloviny jsem dala polévkovou lžíci kakaa a vymíchala kakaovou část.
Druhou půlku jsem cik-cak rozlila na plech.
Dala do předem vyhřáté trouby na 180 st. - 5 minut. Jakmile těsto vyběhne snížíme teplotu na 150 st. a dopékáme. Zkoušku provedeme špejlí až těsto začne vonět "nahlas". To je asi nejlepší kontrola. Troubu neotevíráme zbytečně během pečení a ne na dlouho, aby nám to nespadlo. Ještě teplé krájíme vroubkovaným nožem (obyčejným to zmáčkneme). Nedáváme chladnout z trouby hned do příliš studené místnosti.
Tenhle moučník je piškot - takže bráníme proti oschnutí a nesnědené raději umístíme do mikrotenu.
Na závěr popřeji dobrou chuť. Není skoro žádné špinavé nádobí, je to moc dobré a můžou to i menší děti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé