(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Dort se zakysané smetany, piškotů a jahod - se želatinou

Potřebné ingredience
2-3 velkých balení piškotů (vše záleží jak máte velkou kulatou forku s otvíracím bokem), pak zase 2-3 zakysané smetany, na každou smetanu 1 vanilkový cukr (takže zase 2-3) a 2 želatiny na zalití nahoru. Jahody dle chuťi nebo jiné ovoce. Mám zkušenosti také s broskemi, ale my máme nejraději jahody.
Postup přípravy
Na dno formy dáme piškoty a na něj vrstvu zakysané smetany, pak jahody a takto prokládáme opakovaně vrstvy - piškoty, smetana, ovoce, piškoty......atd.... podle toho jak chcete mít dortu vysokou.
Poslední fáze je želatina a dáte do lednice. Já dělávám dortu večer nebo v noci a přes noc v lednici vše stuhne, odleží a navlhne.
Taky se může dát kakao do jedné ze smetany a jedno parto bude čokoládové.
Poslední fáze je želatina a dáte do lednice. Já dělávám dortu večer nebo v noci a přes noc v lednici vše stuhne, odleží a navlhne.
Taky se může dát kakao do jedné ze smetany a jedno parto bude čokoládové.

Vzhled dorty před zalitím želatinou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé