(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Krkovička na zelí
Potřebné ingredience
250g kysaného zelí, menší cibuli, 500g krkovičky, kousek slaniny, 1dl vody, olej, sůl, pepř.
Postup přípravy
Kyselé zelí propláchneme a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme krátce na oleji, přidáme slaninu, po chvíli zelí, osolíme, podlejeme vodou, podusíme 10min. a vypnem. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Zejí rozložíme na pekáč, na něj dáme maso, zalijeme výpekem z masa a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba 40min. na 190°C.
Příloha: různé brambory - já nakrájela na silné kolečka oškrobané brambory, osolila, rozložila na vymazaný olejem plech, posypala drceným kmínem, pekla stejně jak maso. Přeji dobrou chuť
Příloha: různé brambory - já nakrájela na silné kolečka oškrobané brambory, osolila, rozložila na vymazaný olejem plech, posypala drceným kmínem, pekla stejně jak maso. Přeji dobrou chuť
Plátky krkovičky restující se
Orestované zelí se slaninou a cibulí rozložené na pekáči
Maso rozložené na zelí
Upečené
Hotové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moncaull
(upraveno)
18. 5. 2012, 10:42
dobrý nápad děkuji právě dělám voní to moc dobře Monika
huha
(upraveno)
5. 2. 2013, 0:35
@moncaull
Děkuji