Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 56 návštěvníků)

Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

0.0
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.
Plníme horké do skleniček. Nesterilizujeme, jen postavíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pasticka 13. 9. 2015, 20:46
Dnes jsem vyzkoušela ochutnala já i manžel a je opravdu moc dobrá. Už se těším až uděláme topinky :-) výborná chuťovka, díky.L :-).
hacík 30. 8. 2015, 12:03
Gabčo, ten česnek celá palička? Hana *-) *-) *-)
kajarda1 29. 8. 2015, 21:26
Zkusil jsem oba recepty Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka :-) [ recept č. 40553 ze dne 5.3.2009 ], nic moc, převažuje chuť po hořčici a kyselině benzoové a recept: Lenka P. (Lenpod) ID 188955 (18.10.2011, 14:07) Od babičky mám recept podobný: 1kg rajčat + paprik+ cibule + 1 Deko, pomlét, povařit do zhoustnutí, přidat 200ml oleje a plnit do sklenic. Na topinky bezva. už vůbec nePo DEku plno chemie a nakyslá chuť, Děkuji, nic z toho nechci. PŘIDÁM NA TOTO TÉMA: 1kg hrubě nakrájené cibule zesklovatět na 0,3l oleje, přidat kmínu mezi prsty a dále přidat 1kg nakrájených rajčat a 1kg nakrájených paprik (klidně hrubě- na půl). Podle chuti přidat sůl ( asi 50-70g ) a dusit 1 až 2 hodiny, poté rozmixovat naplnit skleničky 0,2 až 03 l zavíčkovat a sterilizovat 10 - 15 minut při 85 °c. Dělám toho každý rok 25 - 30kg. Toto je opravdová mňamka mírné chuti po leču k masu, uzeninám či jako základ pod maso nebo těstovinám či rýži. Možno dotvořit kořením podle fantazie ale tím se to většinou jen dojebe !!!ČILI ŽÁDNÉ DEKO A ŽÁDNÝ OCET A HOŘČICE.!!! A smajlíky si strčte na konewc zad!!
novackova 26. 8. 2015, 13:13
(Y) (Y) (Y) (F)
Lenpod 18. 10. 2011, 14:07
Od babičky mám recept podobný: 1kg rajčat + paprik+ cibule + 1 Deko, pomlét, povařit do zhoustnutí, přidat 200ml oleje a plnit do sklenic. Na topinky bezva. Ale zkusím i tento Váš, pro obměnu.
Lenpod 9. 8. 2012, 15:29
@Lenpod Tak po roce musím napsat, že syn i manžel na tuto variantu pěli jen chválu(syn vyžadoval pomixování ponorným mixérem ^o)) , takže letos se pouštím opět do Vaší verze (clamp). PS: Jen oleje jsem dala méně a až po uvaření.
ostorka 13. 8. 2011, 10:25
tak to asi dneska zkusím,ale co tam takhle přidat ještě klobásku nebo tak něco...nezkazí se to??
klicnarka 10. 11. 2011, 15:36
@ostorka Zdravím Míšo, netuším s tou klobáskou, nezkoušela jsem...Ale osobně bych možná spíše tu klobásku dala např. až pod hotovou čalamádu jako základ ,-)
lucik28 12. 8. 2011, 21:18
právě jsem dodělala, je vynikající (clamp) (clamp), naplnila jsem do velkých sklenic tak teda nic moc toho není ,-) 5ks,ale udělám další,alespoň se zbavím rajčat a paprik ze zahrádky už ani puňta to nežere :-D, a toto se bude hodit, ještě jednou chválím (clamp) (clamp) (Y) (Y) (F)
showny 11. 8. 2011, 12:46
už máme asi tak 20 sklinek,super,děláme několikáty rok (Y)
MatildaH 9. 8. 2011, 14:31
Dělala jsem, povedlo se, akorát mi nějak nesedlo množství té soli, dala jsem polovinu a i tak nám to přišlo dost slané *-) ale to asi bude podle každého chuti. Jinak výborný recept |:o)
majika 16. 10. 2010, 10:32
čalamáda je moc dobrá na topinky,musím udělat ještě jednu dávku, (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kaculda 14. 8. 2010, 13:54
Čalamáda je opravdu výborná. Už se po ní zaprášilo. Je to obrovská mňamka (Y)
nekup to 6. 7. 2010, 14:56
pomoooooooooooooooooc, já nevím, jak velká je střední hořčice :-))))))))))))))))
avokil 19. 9. 2010, 17:19
@nekup to Dobrý den, střední hořčice je 200g :-) :-) :-) Ivana
nekup to 20. 9. 2010, 8:11
@avokil Díky
prezervativ 25. 10. 2009, 19:07
dělala jsem jednu várku - asi 10 sklenic, tu jsme doslova sežrali za týden, tak jsme dělali druhou várku ve dvou kýblech. vždy nesu na návštěvu a každý chválí, že je to super. mohu vřele doporučit.radka ;-)
klicnarka 11. 12. 2009, 12:58
@prezervativ To jsem moc ráda, že Vám chutnalo :-)
tygřímáma 5. 3. 2009, 20:53
Už aby byly suroviny a budu zavařovat. (Y) (Y) (Y),aby byly zásoby na zimu. (L)
tygřímáma 5. 3. 2009, 18:47
Sterilizuješ nebo postavíš dnem nahoru? 8-|
klicnarka 5. 3. 2009, 20:42
@tygřímáma Nesterizuji, jen postavím dnem nahoru :-) Dopsala jsem to ještě do receptu, aby mamči věděly.
Vlasta V. 5. 3. 2009, 20:55
@klicnarka jak to dlouho vydrží,když se to nesterilizuje *-)
klicnarka 6. 3. 2009, 12:12
@Vlasta V. Jej, tak u nás dlouho ne, protože je to za chvilku sežratý :-D Ale tím, že se to plní horké, tak je to skoro stejné jako sterilizace ;-) Ještě se nestalo, aby s tím něco bylo, hlavně po otevření dát do lednice.. No a pokud Vám to nedá, zkuste sterilizovat a pak napište, jak to dopadlo

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie