MAKOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
4 VEJCE, 1 VANILKOVÝ CUKR, 200G MOUČKOVÉHO CUKRU, 100 ml MLÉKA, 150G OLEJE, 200 G POLOHRUBÉ MOUKY, 1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 50G MLETÉHO MÁKU + TUK A HRUBÁ MOUKA NA VYMAZÁNÍ FORMY
Postup přípravy
ODDĚLÍM ŽLOUTKY OD BÍLKŮ. ŽLOUTKY VYŠLEHÁM S VANILKOVÝM A POLOVINOU MOUČKOVÉHO CUKRU DO PĚNY. PŘIDÁM MLÉKO, OLEJ A PROMÍCHÁM. BÍLKY VYŠLEHÁM SE ZBYLÝM CUKREM NA PEVNÝ SNÍH A OBĚ HMOTY SPOJÍM. PAK VMÍCHÁM VŠECHEN MÁK A MOUKU S PRÁŠKEM DO PEČIVA. LEHCE ZAMÍCHÁM A VLEJI TĚSTO DO FORMY. NA POVRCHU UHLADÍM. PEČU V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ PŘI 150°C ASI 50 MINUT.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé