(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Citronová bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru (používám krupici nebo krystal)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
nastrouhaná kůra z 1 citronu
Postup přípravy
V míse si smícháme sypké přísady, přidáme vajíčka, olej, mléko a citronovou kůru. Vše řádně promícháme a vlejeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180 st. cca 45 minut. Ale raději se řídím zkouškou na špejli.
Tento recept není žádný velký objev, je úplně jednoduchý, ale bábovka je moooc dobrá a nádherně to v kuchyni voní, když se peče.
Přeji dobré pochutnání.
Tento recept není žádný velký objev, je úplně jednoduchý, ale bábovka je moooc dobrá a nádherně to v kuchyni voní, když se peče.
Přeji dobré pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blanor
(upraveno)
23. 9. 2017, 9:05
Děkuji výborná
Nadys
(upraveno)
5. 8. 2016, 20:03
jeanettea
(upraveno)
5. 8. 2016, 19:46
díky za skvělý, rychlý a jednoduchý recept je super maličko jsem ji vylepšila šťávou z 1 citronu a nastrouhanou studentskou pečetí, formu jsem vysypala kokosem a je výborná
Pavla.sx
(upraveno)
22. 11. 2014, 15:37
Dneska jsem jí pekla a moc nám chutná můžu jen doporučit
PettulleK
(upraveno)
6. 10. 2011, 20:28
Opravdu výborná bábovka, sice jsem ji pekla 2 hodiny, ale to proto, že jsem dělala z dvojité dávky
deniska1978
(upraveno)
7. 7. 2011, 17:55
fakt skvely receptik, jednuduchy a levny a chutna vyborne!!!
katka jehlarova
(upraveno)
13. 5. 2011, 19:48
Vypadá nádherně zítra ráno vyrážíme na zahradu tak jdu na to je třeba něco dobrého ke kafíčku ...mňam ....děkuji za receptík
zlmy
(upraveno)
2. 3. 2011, 20:00
vypadá dobře
EvDu
(upraveno)
7. 4. 2009, 13:33
Také tuto bábovku dělám i bez citronu (ala klasika), ale dnes jsem se nechala inspirovat, nastrouhala kůru z 1 citronu a ještě přidala sťávu ze 2 a je super!!
JJJarča
(upraveno)
14. 1. 2008, 14:52
Tohle je SUPER recept, peču podle něj úplně všechno - jako podklad pod řezy, jako bábovku, jako bublaninu, pod ovoce a žmolenku, přidávám prášek do perníku a mám perník......Když dám víc vajíček a našlehám sníh je super korpus na dort... jakmile máte tenhle recept, jiný už nepotřebujete!!!
duduk
(upraveno)
13. 4. 2007, 22:29
Dnes jsem pekla Vaší dobrůtkovou bábovku a všem doporučuji, je skvělá . Děkuji za receptík a posílám . LIBA
cicmoši
(upraveno)
4. 4. 2007, 12:49
je výýýborná...... dnes som ju ráno robila a synak už polku zdlábnul, takže vrelo dopručujem - ja som do nnej ešte nakoniec zašlahala šťavu s toho jedneho citróna a je teda fakt úúúžasne chutná, aj susedka ju chutnala a chváálila, aj recept si vypýtala......... určite bude u nás často na stole...
Lenyna
(upraveno)
22. 3. 2007, 20:22
Mariko zkusím,hlavně vidím,že máte stejnou formu na bábovku.Taky musíte mít pro rodinu velikou?
Mari.K
(upraveno)
21. 3. 2007, 9:32
Mńam, ke kafíčku by bodla!!!!