(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zdravý knedlík, špenát a maso na česneku
Potřebné ingredience
na zdravý knedlík:
1 pšeničko žitná bageta (nebo jiné cerální pečivo)
trocha mléka
1 celév vejce
na špenát:
špenát (protlak nebo čerstvý, to už záleží na vás)
5 stroužků česneku
muškátový oříšek
1 střední cibule
1 lžička olivového oleje
na maso:
300g vepřového masa (pro dvě osoby)
5 stroužky česneku
1 střední cibule
1 lžička olivového oleje
hořčice
kečup
pečící papír
Postup přípravy
zdravý knedlík:
Vezeme 1 asi 3 starou pšenično-žitnou bagetu (nebo jiné cereální pečivo) a rozkrájíme (rozdrobíme) na malé kostičky, které vsypeme do misky a zalijeme trochou mléka a přidáme 1 celé vejce. Uděláme těsto (tuhší) , které necháme 30minut v lednici odležet a poté tvarujeme do válečků a doděláme v páře (cca 10-15 minut).
špenát:
nakrájíme si cibulku a česnek na drobno, dáme do hrnce s lžičkou olivového oleje a smažíme do sklovata, přidáme špenát, dochutíme muškátovým oříškem (můžeme dochutit sušeným česnekem)
maso:
na plech si položíme pečící papír, na který poklademe naklepané maso, které potřeme trochou hořčice a kečepu a vše zasypeme nakrájenou cibulí (na proužky) a protlačeným česnekem. Vše zelijeme 1 lžičkou olivového oleje a dáme péct na 190 stupňů po dobu 40 minut.
Dobrou chuť
Vezeme 1 asi 3 starou pšenično-žitnou bagetu (nebo jiné cereální pečivo) a rozkrájíme (rozdrobíme) na malé kostičky, které vsypeme do misky a zalijeme trochou mléka a přidáme 1 celé vejce. Uděláme těsto (tuhší) , které necháme 30minut v lednici odležet a poté tvarujeme do válečků a doděláme v páře (cca 10-15 minut).
špenát:
nakrájíme si cibulku a česnek na drobno, dáme do hrnce s lžičkou olivového oleje a smažíme do sklovata, přidáme špenát, dochutíme muškátovým oříškem (můžeme dochutit sušeným česnekem)
maso:
na plech si položíme pečící papír, na který poklademe naklepané maso, které potřeme trochou hořčice a kečepu a vše zasypeme nakrájenou cibulí (na proužky) a protlačeným česnekem. Vše zelijeme 1 lžičkou olivového oleje a dáme péct na 190 stupňů po dobu 40 minut.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2010, 12:01
zuzka89
(upraveno)
5. 3. 2009, 12:40
Panejo, vypadá to výborně, hlavně skvělá obměna klasických knedlíků. Maso děláte zřejmě vepřové že?
kozulatko007
(upraveno)
8. 3. 2009, 11:21
@zuzka89
Zuzi masíčko můžete udělat jakékoliv, vepřové je ale podle mě nejlepší varianta, ale musí být opravdu krásné, ale malé dělám ke špenátku vždy krůtí nebo kuřecí a taky je to výborné, takže záleží opravdu na druhu diety